10 Redenen voor Iconic Elements skincare

Er zijn veel verzorgingsproducten op de markt, maar wat maakt Iconic Elements producten anders?

10 redenen voor Iconic Elements skincare producten

1. Eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog

Dermatoloog dr. Francis Wu heeft jarenlang onderzoek gedaan naar het antwoord op de vraag hoe de huid te behandelen en ‘gezond’ te houden. De combinatie van de talloze medische publicaties en zijn praktijkkennis als huidspecialist hebben geleid tot een crème die hij aan zijn patiënten kon aanbevelen. Deze formules heeft hij vervolgens verder uitgewerkt en voor het grote publiek beschikbaar gemaakt. Hieruit is Iconic Elements ontstaan, om verzorgende crèmes te vervaardigen vanuit de dermatologie. Iconic Elements focust op drie pijlers: reiniging, preventie en correctie.

2. Aanbevolen door dermatologen en huidtherapeuten

Actief praktiserende dermatologen en huidtherapeuten steunen het merk Iconic Elements en raden het aan. Deze groep specialisten zijn uiterst kritisch en stellen hoge eisen. Hun gedeelde ervaringen en kennis worden meegenomen in het continu verbeteringsproces van de producten.

3. Zorgvuldige selectie van ingrediënten

De crème bestaat uit ingrediënten waarvan de werking nauwkeurig werd bestudeerd en getoetst. Naast enkel het toevoegen van ingrediënten, letten we bij Iconic Elements skincare producten op de uiteindelijke samenstelling van de crème. We zijn ons ervan bewust dat ingrediënten in het lichaam opgenomen kunnen worden en daar houden we ook rekening mee. De combinatie van verdraagzaamheid, ingrediënten met hoge kwaliteit en werkzaamheid vanuit een dermatologische oogpunt vormt een belangrijke basis voor onze crème-lijn.

In onze producten zit 0%: parabenen, wolvet (lanoline) siliconen, perubalsem, minerale oliën of synthetische parfumstoffen.

4. Heeft Zero Plastic inside logo voor alle Iconic Elements producten

Iconic-Elements heeft vanaf de oprichting rekening gehouden met de (mogelijk) negatieve effecten van microplastics in cosmetica en cosmeticaverpakkingen. En onlangs hebben we een Zero Plastic Inside certificaat voor al onze producten. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten alle producten zero plastic zijn.

5. Natuurlijke ingrediënten

Bij de zoektocht naar de juiste ingrediënten, hebben we uiteraard de keuze gemaakt om natuurlijke ingrediënten te gebruiken in onze producten. Deze keuze hangt van vele factoren af. Natuurlijke etherische oliën en hun gunstige effecten op de huid hebben geen waardige synthetische tegenhanger. Naast de functionaliteit van de ingrediënten, speelt onze bedrijfsfilosofie natuurlijk ook een belangrijke rol bij de keuze voor natuurlijke stoffen. De aanduiding ‘natuurlijk’ of ‘biologisch’ op een product slaat op het ontwikkelingsproces van het ingrediënt. Dat betekent dat natuurlijke cosmetica-ingrediënten enkel geproduceerd worden met zachte extractie- en verwerkingsmethoden, zoals stoomdistillatie en koude persing.

6. Veiligheid voorop

Omdat deze crème vanuit de dermatologisch kennis ontwikkeld is en ondersteund wordt door actief praktiserende dermatologen, staat veiligheid voorop. Van alle ingrediënten nauwkeurig nagegaan of ze niet schadelijk zijn. De wet schrijft veel voor welke stoffen verboden zijn. In onze producten nemen we ook de nieuwste dermatologische kennis uit de praktijk mee, waarmee we vooruitlopen op de wettelijke eisen.

De crèmes bevatten geen parabenen ook al zijn de meningen over parabenen en andere schadelijke chemicaliën in de literatuur nogal verdeeld. De gebruikte parfums zijn huidvriendelijke geurstoffen en zijn geschikt voor mensen met gevoelige huid.

7. De juiste zuurgraad van de huid

De pH-waarde van je huid is belangrijk om deze in goede conditie te houden. Wanneer de pH-waarde verandert door douchebezoeken en zeepgebruik, moet de huid harder werken om deze weer ideaal te krijgen. Een te hoge pH-waarde verhoogt de kans op rimpels, verstoring van de huidbarrière, droogheid en infecties. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ideale huid pH-waarde 4.7 is. Doorgaans wordt met pH-neutraal een waarde van 7 bedoeld. Dat is de scheikundige overgang tussen niet-zuur en niet-basisch. Een wereld van verschil met wat het huid eigenlijk nodig heeft.
Dankzij de optimale pH-waarde in de producten van Iconic Elements wordt de natuurlijke balans op de huid volledig hersteld!

8. Hoge versheid door airless dispenser

Naast de ontwikkeling van een complexe huidcrème, is een verpakking van de hoogst mogelijke kwaliteit minstens even belangrijk; het beschermt namelijk de samenstelling van de producten. Ingrediënten in huidverzorgingsproducten kunnen reageren met lucht. Na contact met zuurstof verandert de samenstelling van de ingrediënten, waardoor de effectiviteit verloren gaat. Dat betekent dat de traditionele crème potjes voor veel van onze huidverzorgingsproducten ongeschikt zijn.

Een van de voordelen van het airless dispenser systeem is de langere versheid van de crème, omdat het niet in contact komt met zuurstof. De crème gaat zo veel langer mee en verliest haar werking niet. Bovendien worden alle laatste restjes van de crème door het disksysteem opgepompt en is er geen verspilling! Zo kun je meer en langer genieten van onze producten.

In onze dispensers zitten geen: BPA, BADGE, BPAF, BDFGE en BPS.

9. Made in the Netherlands – No big pharma

We werken samen met een bekende Nederlandse huidverzorgingsfabrikant met meer dan 35 jaar ervaring in samenstelling van crèmes. Op die manier combineren we het beste van beide werelden. Productie in Nederland betekent ook dat onze producten voldoen aan alle eisen van de Europese wetgeving.

10. Gebruikt door patiënten met huidproblemen

De crème lijn is ontwikkeld naar aanleiding van de talloze vragen van patiënten die dr. Francis Wu kreeg over geschikte huidverzorgingsproducten. Initieel had dr. Francis Wu een basiscrème met de nodige actieve bestanddelen samengesteld en beschikbaar gesteld aan patiënten met diverse huidproblemen. Je zou kunnen zeggen dat het een van de meest uitdagende doelgroepen is. Dankzij de terugkoppeling van zijn patiënten, zijn uitgebreide dermatologische ervaring en immunologische kennis uit zijn promotieonderzoek, is hij in zijn vrije tijd het product verder gaan ontwikkelen. Veel van deze patiënten zijn nu trouwe Iconic Elements gebruikers. Daarom weten we dat onze crème niet alleen op papier goed werkt, maar ook in de praktijk.

Zero Plastic Iconic Elements 10 Redenen

Bonus – uitgeroepen tot ‘Best Holistic Skincare’ 2022

EU Business News heeft Iconic Elements uitgeroepen tot ‘Best Holistic Skincare Line Netherlands’ van 2022.

Hier staan we voor:

  • De keuze van ingrediënten
  • Samenstelling tot een pH huid neutrale product (meer over zuurgraad huid)
  • Gebruik van airless dispensers
  • Dispensers zijn onder andere BPA vrij (meer over BPA)
  • Vegan
  • Dierproef vrij
  • Zowel mensen met een dermatologisch problematische huid als mensen die kritisch zijn op huidverzorgingsproducten kiezen voor Iconic Elements
  • Ingrediënten staan niet in de top van dermatologische allergie lijsten

Ook overtuigd? Kijk dan snel op de webshop voor onze assortiment.

Foto van Paul Wu

Paul Wu

Paul Wu is co-founder van Iconic Elements. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en heeft internationaal voor meerdere grote organisaties gewerkt zowel als consultant als op management niveau.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.