10 Redenen voor Iconic Elements skincare

Er zijn veel verzorgingsproducten op de markt maar wat maakt Iconic Elements producten anders? Hieronder geven we 10 redenen om voor Iconic Elements te kiezen:

1. Eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog

Dermatoloog dr. Francis Wu heeft jarenlang onderzoek verricht, zoekend naar de vraag hoe de huid  te behandelen en ‘gezond’ te houden. Het bestuderen van talloze medische publicaties gecombineerd met zijn praktijk kennis als huid specialist heeft dat geleidt tot crème die hij aan zijn patiënten kon aanbevelen. Deze formules heeft hij vervolgens verder uitgewerkt en voor het grote publiek beschikbaar gemaakt. Hieruit is Iconic Elements ontstaan, om verzorgende crèmes te vervaardigen vanuit de dermatologie. We focussen op drie pijlers: cleansing, preventie en corrigeren.

2. Aanbevolen door dermatologen en huidtherapeuten

Actief praktiserende dermatologen en huidtherapeuten steunen het merk Iconic Elements en raden het aan. Deze groep specialisten zijn uiterst kritisch en stellen hoge eisen. Hun gedeelde ervaringen en kennis worden meegenomen in het continu verbeteren van de producten.

3. Strenge selectie van ingrediënten

De crème bestaat uit ingrediënten waarvan de werking nauwkeurig zijn bestudeerd en getoetst. Naast enkel het toevoegen van ingrediënten, letten we bij Iconic Elements skincare producten op de uiteindelijke samenstelling van de crème. We zijn bewust dat ingrediënten in het lichaam opgenomen kunnen worden, daar houden we ook rekening mee. De combinatie van hoge kwalitatieve ingrediënten met verdraagzaamheid en werkzaamheid vanuit een dermatologische oogpunt vormt een belangrijke basis van onze crème lijn.

4. Bevat keurmerken voor de geselecteerde ingrediënten

Om te garanderen dat alle grondstoffen ook daadwerkelijk natuurlijk zijn, hebben we keurmerken, deze zien er op toe dat onze grondstoffen op de juiste manier zijn vervaardigd. Iconic Elements heeft 2 Duitse keurmerken, NCIS en EcoControl. Deze keurmerken garanderen dat de producten natuurlijk en/of biologisch zijn aan de strengste voorwaarden. Elk jaar voeren zij een audit uit om te controleren of alles nog steeds aan de eisen voldoet.

5. Natuurlijke ingrediënten

Bij het kiezen van de juiste ingrediënten, hebben we de keuze gemaakt om natuurlijke ingrediënten te gebruiken in onze producten. Deze keuze voor natuurlijke ingrediënten is van vele factoren afhankelijk. Natuurlijke etherische oliën met hun gunstige effecten op de huid zijn synthetisch niet te evenaren. Ook bedrijfsfilosofie vormen belangrijke overwegingen om te kiezen voor natuurlijke stoffen. De aanduiding ‘natuurlijk’ of ‘biologisch’ op een product heeft betrekking op het ontwikkelingsproces van het ingrediënt. Natuurlijke cosmetica ingrediënten worden enkel geproduceerd met zachte extractie- en verwerkingsmethoden, zoals stoomdistillatie en koude persing.

6. Veiligheid voorop

Omdat deze crème vanuit de dermatologisch kennis ontwikkeld is en ondersteund wordt door actief praktiserende dermatologen staat veiligheid voorop. Alle ingrediënten zijn door ons doorlopen of ze niet schadelijk zijn. De wet schrijft veel voor welke stoffen verboden zijn. In onze producten nemen we ook de nieuwste dermatologische kennis uit de praktijk mee, waarmee we vooruitlopen op de wettelijke eisen. De crèmes bevatten geen parabenen ookal wordt er in de literatuur wisselend over parabenen en andere schadelijke chemicaliën gesproken. De gebruikte parfums zijn huidvriendelijke geurstoffen en geschikt voor de gevoelige huid.

7. De juiste zuurgraad van de huid

De pH-waarde van je huid is belangrijk om deze in goede conditie te houden. Wanneer de pH-waarde veranderd ten gevolge van douchen en zeepgebruik, moet de huid hard werken om deze weer ideaal te krijgen. Een te hoge pH-waarde verhoogt de kans op rimpels, verstoring huidbarrière, droogheid en infecties. Uit onderzoek is gebleken dat de ideale huid pH-waarde 4.7 is. Doorgaans wordt pH-neutraal 7 bedoeld, dat is het scheikundig overgang tussen niet-zuur en niet-basisch. Een heel verschil met wat het huid nodig heeft.

De producten van Iconic Elements hebben een optimale pH-waarde instelling, waardoor de natuurlijke balans op de huid teruggebracht wordt.

8. Hoge versheid door airless dispenser

Naast de ontwikkeling van een complexe huidcrème, is een verpakking van de hoogst mogelijke kwaliteit eveneens belangrijk. Het beschermt de samenstelling van de producten. Ingrediënten in huidverzorgingsproducten kunnen reageren met lucht. Na contact met zuurstof verandert de samenstelling van de ingrediënten, waardoor de effectiviteit verloren gaat. Dat betekent dat de traditionele crème potjes voor veel van onze huidverzorgingsproducten ongeschikt zijn.

De voordelen van het airless dispenser systeem is dat de crème langer vers blijft, omdat het niet in contact komt met zuurstof. De crème gaat daardoor veel langer mee en verliest het haar werking niet. Bovendien worden alle laatste restjes van de crème door het disk systeem opgepompt en is verspilling nihil. Zo kan je meer en langer profiteren van onze producten.

9. Made in the Netherlands

We werken samen met een gevestigde Nederlands huidverzorgingsfabrikant, die al meer dan 35 jaar ervaring heeft met het samenstellen van crèmes, waardoor we het beste van beide werelden kunnen combineren. Omdat we in Nederland produceren, voldoen we ook aan alle eisen van de Europese wetgeving.

10. Gebruikt door patiënten met huidproblemen

De crèmelijn is ontstaan naar aanleiding van vragen van patiënten aan dr. Francis Wu over huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor hun huid. Hierop heeft dr. Francis Wu aanvankelijk een basiscrème met de noodzakelijke actieve bestanddelen samengesteld en beschikbaar gesteld aan patiënten met diverse huidproblemen. Je zou kunnen zeggen dat het een van de meest uitdagende doelgroep is die je kan hebben. Op basis van terugkoppeling van zijn patiënten, dermatologische ervaring en immunologische kennis opgedaan tijdens zijn promotie onderzoek, is hij verder gaan ontwikkelen in zijn vrije tijd. Veel van deze patiënten zijn nu trouwe Iconic Elements gebruikers. Daarom weten we dat onze crème niet alleen op papier goed werkt, maar ook in de praktijk.

Ook overtuigd? Kijk dan snel op de webshop voor onze assortiment.

Aanbevolen berichten