Meer dan alleen sunscreen

Verontrustende berichten en zaken waar je niet bij stil staat als je op het strand ligt te zonnen, is de invloed van zonnebrand middelen op het zeeleven. Er wordt geschat dat jaarlijks 25-60 miljoen flessen zonnebrand middelen direct of via douchen in de zee terecht komen.  Na  20 minuten zwemmen komt 25% van de aangebrachte zonnebrandcrème in de zee terecht. Chemische middelen in zonnebrand crème hebben een impact op het DNA van koraal en het ‘coral bleaching’ effect is enorm. Australiërs noemen de aangedane koraalrif: Reef zombies. Koraal biedt op zijn beurt accommodatie voor 25% van alle zeedieren in de oceaan. Het is goed voor te stellen wat er gevolgen hierdoor zijn.

LEEF BEWUST:

De natuurlijke 100% minerale zonnebrand crème heeft voorzover geen impact op het mileu. Lees hierover meer op: Koraalrif en Zonnebrand veilig voor koraalrif en zeedieren

Aanbevolen berichten