Iconic Elements sunscreen is ‘GRASE’

Het is lente en de zonnebrand smeer periode is gestart. Voorkoming van huidkanker en voortijdige huidveroudering zijn de meest belangrijke redenen om goed te smeren. Nederland zit in de top 5 van de meeste melanomen van Europa.

Wat houdt goed smeren in? We brengen minder zonnebrandcrème op onze huid aan en minder frequent dan de aanbevolen om de 2 uur. Lees meer over het aanbrengen van zonnebrandcrème.

Recentelijk heeft de Amerikaanse voedsel en warenautoriteit, FDA, zonnebrandfilters onder de loep gelegd. Er zijn op dit moment 16 commercieel beschikbare filters, onder te verdelen in 2 groepen: fysieke minerale filters: zinkoxide en titaniumdioxide, werken voornamelijk als kleine spiegeltjes om het licht te reflecteren en een kleiner deel van het ultraviolet licht wordt geabsorbeerd. Chemische filters, absorberen het ultraviolet licht volledig. Uit voortschrijdend inzicht van de afgelopen twintig jaar heeft de FDA de acroniem GRASE voor zonnebrand filters in het leven geroepen. GRASE staat voor: Generally Recognized As Safe and Effective en geen misbranding. Dit is een stap in de goede richting en in Europa is er ook een begin gemaakt om zonnebrandfilters goed te onderzoeken.

Wat is er uit GRASE voort gekomen? Slechts twee van de zestien filters zijn GRASE, te weten Zinkoxide en Titaniumdioxide. Twee filters zijn niet GRASE: PABA en trolamine salicylate en de overige hebben onvoldoende veiligheids data om een goede zonbescherming claim te maken. Lees hier het FDA nieuws van 21 februari 2019.

Iconic Elements Mineral Suncare is GRASE

Iconic Elements kijkt verder!
De impact van zonnebrandfilters op de koraalriffen is enorm, rifdelen sterven uit en worden ookwel ‘Reef Zombies’ genoemd.

Recentelijk hebben een aantal landen wetten aangenomen die bepaalde chemische zonnebrand filters, waaronder oxybenzone en oxtinoxate te verbieden. Naast Maagdeneilanden (Virgin Islands) Palau (West pacific)Mexico en zijn ook Hawaii en zuid Florida en Bonaire zijn deze zonnebrand ingrediënten verboden. De impact op het natuur is groot.
Minerale zonnebrandfilters zijn toegestaan. In Europa zijn er geen wetten hierover en is het gebruik van deze filters toegestaan.

Iconic Elements Mineral Sunscreen is Koraal en Zeedieren vriendelijk

Er is nog meer, andere voordelen van Iconic Elements Mineral Sunscreen

  • Een van de weinig beschikbare volledig minerale sunscreen zonder parfum in Nederland.
  • Werkt direct
  • Fotostabiel, onder invloed van zonlicht blijft de crème stabiel
  • Zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid
  • Veilig voor kinderen vanaf 1 jaar en tijdens zwangerschap
  • Geen parfum, geen chemische filters
  • Al onze airless dispensers bevatten geen: BPA, BADGE, BPAF, BDFGE, BPS. Je smeert geen hormoonverstorende stoffen op je huid

Aanbevolen berichten