Handeczeem en droge huid – hoe voorkom je dat!

In een korte tijd is Nederland volledig in de ban van de COVID-19 epidemie. Het advies om je handen vaak en lang met zeep te wassen is een van de goede strategieën om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen.

Wij ontvangen de laatste tijd regelmatig vragen over een droge huid en wat je eraan kan doen.

Onze natuurlijke bescherming is de bovenste huidlaag (epidermis) en daar bevindt tussen de huidcellen ook een laagje vet. Je kan het vergelijken met bakstenen en cement waarbij de huidcellen bakstenen zijn en vetlaag het cement. Het beschermt ons tegen huiduitdroging en schadelijke indringers zoals schimmels en bacteriën.

Door je handen frequenter te wassen, desinfecterende handalcohol en andere invloeden van buitenaf kan het dunne vetlaagje verdwijnen. Hierdoor kan je huid het vocht niet goed vasthouden en ontwikkel je een droge huid. In een milde vorm is er vaak alleen schilferigheid zonder klachten, maar als de huid heel droog wordt, ontstaat er jeuk en eczeem.

Voorkomen, hoe doe je dat?

1. Gebruik een hypoallergene zeepoplossing zonder parfumstoffen
2. Lauw water, niet te warm of koud
3.Gebruik na het drogen een vette crème zonder parfum. Ook tussendoor zoveel mogelijk een vette crème aanbrengen. Een lotion wat prettiger aanvoelt, bevat percentueel meer water, hierdoor droogt een lotion de huid meer uit.
4.Vermijd directe huidcontacten met irriterende stoffen zoals oplosmiddelen, lijmen, poetsmiddelen, azijn, zuren, citrusvocht sappen, kruiden, prei en uien.
5. Gebruik een milde desinfectans, de ene merk kan meer irriteren dan het andere.

Voor een droge huid – ook geschikt voor de handen geven wij tijdelijk 15%
Kortingscode: Hand2020

I
conic Elements Natural Moisturizer Cream heeft deze drie (occlusief, humectant en emollients) elementen verwerkt om de droge huid beter aan te pakken.
Geschikt voor droge, gevoelige huid en kinderen. 
0% synthetische ingrediënten, minerale oliën, parfum, wolvet (lanoline) 

Aanbevolen berichten