Huidverzorging van je dermatoloog

Iconic Elements is ontwikkeld door dermatoloog dr. Francis Wu. Gepromoveerd op wondgenezing, cytokines gecombineerd met een brede dermatologische kennis heeft dit de basis voor deze huidverzorgingslijn gelegd. Door samenwerking met andere huidspecialisten blijven we innoveren. Alle producten (dermatologische crèmes) zijn Zero Plastic free inside en dierproevenvrij. Zet de eerste stap voor jouw huid. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Best holistic skincare line award 2022

EU Business News heeft Iconic Elements uitgeroepen tot ‘Best Holistic Skincare Line Netherlands’ van 2022. Heel erg trots en blij zijn we met deze erkenning.

Lees meer over deze prijs

Huid Quiz

Er zijn diverse huid producten en wat moet ik nou kiezen? Op basis van algemene en specifiekere vragen geven we product adviezen. Doe deze quiz om te weten wat jouw huid nodig heeft.

Creme Op De Hand

Combi deals

Blogs

Zout Eczeem Psoriasis
Dermatologie

Is teveel zout in je eten slecht voor je huid?

Lees meer
Vitamine B12
Acne

Vitamine B12, een oorzaak voor puisten?

Lees meer
Tranexaminezuur Melasma
Dermatologie

Tranexaminezuur, een geneesmiddel tegen pigmentvlekken

Lees meer
Lentigo Solaris Spotreducer Targeted Pigment Serum
Pigmentvlekken

Ouderdomsvlekken – wat je moet weten

Lees meer
Couperose Vs Rosacea
Vragen aan jouw dermatoloog

Verschil tussen rosacea en couperose

Lees meer
Anticonceptie Pillen
Vragen aan jouw dermatoloog

Melasma en anticonceptie pil gebruik

Lees meer
Zwanger Melasma
Vragen aan jouw dermatoloog

Zwanger en ik heb melasma – wat moet ik doen?

Lees meer
Porphyra Umbilicalis Natuurlijke Dagcreme
Zon & Huid

Natuurlijke UVA zonnefilter – Porphyra Umbilicalis

Lees meer
Perubalsem Allergie
Gevoelige huid & allergie

Perubalsem allergie – waar moet je op letten?

Lees meer

Wie zijn wij?

Ons streven is om een hoogwaardige dermatologische crèmes te vervaardigen wat goed is voor je huid. De natuurlijke ingrediënten van Iconic Elements huidverzorgingsproducten zijn samengesteld door de dermatoloog dr. F.P.K.Wu. In samenwerking met enthousiaste dermatologen en huidtherapeuten delen zij hun huidverzorgings kennis en ervaringen vanuit de praktijk. Daardoor kenmerkt de crème zich door haar hoge werkzaamheid en veiligheid.

Reviews

Ruud
Lees verder
Calming cream is geweldig. Van alles geprobeerd en gesmeerd om de geïrriteerde huid rustig te krijgen. Na 1x smeren was het weg. Het is echt de beste creme die ik ooit geprobeerd heb.
Nathalie
Lees verder
Zeer tevreden met de IE producten. Ben erg blij dat mijn huid er goed op reageert en dat de producten bepaalde ingrediënten niet bevat en dat het milieuvriendelijk is!
Beau
Lees verder
Hartelijk dank nog voor het aanraden van Iconic Elements producten. Mijn huid is er enorm van opgekanpt en echt significant beter gehydrateerd. Ook veel minder last van droogte lijntjes. Goede tip!
Anne
Lees verder
Twee weken gebruik ik nu Targeted pigment Serum. De pigment vlekken zijn al met 50% afgenomen. Had al vijf jaar een pigment vlek op mijn neus deze is nu weg. Huid poriën zijn minder grof en huid egaler geworden. Product is top. Zou dit product iedereen aanraden.
Peggy
Lees verder
Ons dochtertje van 7 jaar heeft al jaren last van een extreem droge huid. We zijn met haar bij een dermatoloog geweest en zij heeft haar crèmes voorgeschreven die allemaal niet echt hielpen. Zij heeft ons toen geadviseerd uw sensitive crème te kopen. Wij hebben uw product al diverse keren besteld en het is de enige crèrme die echt helpt. Wij zijn hier erg blij mee, want als we de crème niet hebben en dus niet smeren, dan krabt onze dochter haar benen tot bloedens toe open.
Gert
Lees verder
Met de Calming cream heb ik mijn huid rustig gekregen, ben zelfs met hormoonzalf gestopt
Previous
Next

Volg ons op Instagram

Cosmetische dermatologie vrienden #dermatoloog #huid #huidverzorging #injectables #cosmeticdermatology ...

Vetbult met ingreep - niet voor iedereen geschikt ...

Ooglid eczeem, niet altijd door parfum veroorzaakt. Wat dan wel?
https://iconic-elements.com/ooglid-eczeem-oorzaak-is-niet-alleen-door-parfum/
#eczeem #eczeemhuid #huid #dermatoloog #huidtherapeuten
...

Clownseczeem, medische term hiervoor is Periorale Dermatitis. Letterlijk betekent dit rode bulten rondom de mond. Een variant rondom de ogen heet Dermatitis Periorbitalis. Deze aandoening komt het vaakst voorkomt bij vrouwen tussen de 16 en 45 jaar. Maar ook kinderen tussen de 7 maanden en 13 jaar blijven er niet van gespaard. Bij mannen komt deze vorm van eczeem het zelden voor.

Hoe clownseczeem precies ontstaat, is nog altijd onbekend.

Het gebruik van corticosteroïden in het gezicht kan een uitlokkende factor zijn voor de aandoening. Hoe sterker het hormoon werkt, des te groter de kans op het ontstaan van dermatitis perioralis, maar soms kan ook het zwakst werkzame hormoon (hydrocortisonacetaat) de oorzaak zijn. Meer over hoe smeer je goed een hormoonzalf?

Het is nog onzeker hoe lokale corticosteroïden kunnen leiden tot clownseczeem, maar men denkt dat het aantasten van de micro-organismen in de haarfollikels een rol spelen. Op de huid zitten onschadelijke bacteriën die samen met de huid een natuurlijke barrière vormen. Wanneer die huidbarrière wordt verbroken kunnen indringers sneller de huid binnenkomen. Er is tot nu toe nog nooit een bacteriële verwekker van clownseczeem gekweekt.

Naast corticosteroïden is er een ontzettend lange lijst met mogelijke oorzaken. Deze lijst gaat van medicatie, cosmetica en tandvullingen tot weersveranderingen en zelfs kauwgom en tandpastas met een hoog fluoridegehalte (Colgate duraphat 5000 plus/Colgate maximum cavity protection). Er kunnen dus allerlei zaken een mogelijke oorzaak zijn.

Ook hormonale factoren kunnen aanzetten tot clownseczeem bij vrouwen tijdens de premenstruele periode, tijdens de zwangerschap en bij het gebruik van orale anticonceptie of het mirena spiraal.

https://iconic-elements.com/huidadvies/clownseczeem/
#clownseczeem #dermatoloog #huidspecialist #dermatitisperioralis
...

Een Finse tweelingen studie uit 2022 onderzocht de biologische epigenetische en chronologische veroudering.
Biologische epigenetische jaren worden bepaald door hoe oud je cellen en weefsels zijn. Chronologische leeftijd is het aantal jaren dat je leeft.
Het blijkt dat mannen in hun vijftigste, vier biologische jaren ouder dan vrouwen van dezelfde leeftijd.
Het begint al vanaf de twintigste levensjaar. Mannen is biologisch 1 jaar ouder dan vrouwen
#dermatoloog #epigenetics #aging #veroudering
Meer over:
https://iconic-elements.com/verouderingsproces-vertragen-waar-kijken-wetenschappers-naar-deel-i/
https://iconic-elements.com/verouderingsproces-vertragen-waar-kijken-wetenschappers-naar-deel-ii/
...

Pigmentvlekken is meestal een onschuldige huid conditie waarbij plekken op de huid donkerder van kleur zijn dan de normale omringende huid. Pigmentvlekken worden in de huid veroorzaakt door overproductie van een pigment, bekend als melanine. Melanine wordt door pigmentcellen (melanocyten) in de opperhuid gemaakt.
#pigmentvlekken #pigmentvlekkenverwijderen #pigmentvlekkenbehandelen
#huidverzorgingsproducten #huidverzorging
@skn2clinics
Meer over pigmentvlekken: https://iconic-elements.com/huidadvies/pigmentvlekken
...

Natuurlijke UVA bescherming voor je huid. UVA stralen zijn altijd aanwezig met gelijke intensiteit, ongeacht de seizoenen.
De laatste jaren hebben zeewieren veel aandacht gekregen vanwege de natuurlijke bescherming tegen ultraviolet licht (foto-protectief) en unieke bioactieve stoffen. Deze fotoprotectieve stoffen omvatten mycosporine-achtige aminozuren (MAA’s), gesulfateerde polysacchariden, carotenoïden en polyfenolen. Vooral Mycosporine-achtige aminozuren worden gebruikt als een natuurlijk bioactief ingrediënt in cosmetische producten en ultraviolet (UV) bescherming. Porphyra Umbilicalis - een rode alg staat in de spotlights op dit moment.
Meer hierover
https://iconic-elements.com/natuurlijke-uva-filter-porphyra-umbilicalis/
...

Rosacea en voedingstriggers #rosacea #huidverzorging #dermatoloog ...

Als de diagnose huidkanker van je arts is gesteld, dan kan het even schrikken. Het kan zijn dat je het gesprek met de arts minder goed volgt. Nadat je het spreekuur hebt verlaten, vraag je je misschien af ​​- wat nu? Hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
In Nederland neemt het aantal mensen met huidkanker explosief toe. In het jaar 2021 werden bij ongeveer 82.800 Nederlanders een vorm van huidkanker vastgesteld. Het KWF verwacht dat deze trend zich voortzet.
Over 2 weken geef dr. Wu een college over Huidkanker, Premaligne aandoeningen en live on stage Check je vlek in de Haagse Hoge School #huidkankerbewustzijn #huidkankerpreventie #huidkanker #dermatoloog
https://iconic-elements.com/diagnose-huidkanker-wat-nu/
...

OK-team met stagiaire @sharon.olijslager, #stage #huidtherapeuten #dermatoloog ...

In de nieuwste Bloot Gewoon een stuk over de kracht van kou en het effect op je immuun systeem & mentale reset.
Eerder een blog geschreven "Wat is beter voor je huid een koude of een warme douche?"
Een koude douche in de ochtend is voor de meesten van ons een behoorlijk onaangename manier om de dag te beginnen. Toch zijn velen in de verleiding gekomen om de gewoonte over te nemen. Onderdompelen in koud water heeft vermeende gezondheidsvoordelen heeft, zowel fysiek als mentaal.
De oorsprong van een koude douche werd voor het eerst uitgevoerd om gezondheidsredenen in het begin van de 19e eeuw. Artsen behandelde hiermee ‘krankzinnigen’ om “hete, ontstoken hersenen af ​​te koelen en angst in te boezemen om de onstuimige wil te temmen”.
Halverwege de 19e eeuw realiseerden de Victorianen zich dat de douche andere functies had, namelijk wassen. Het zou nog beter zijn als het water warm was. Zo veranderde de douche van een anderhalf uur durende mentale reset therapie naar een middel dat aangenaam was en ongeveer vijf minuten duurde. Meer hierover:
https://iconic-elements.com/wat-is-beter-voor-je-huid-een-koude-of-een-warme-douche/ #koudetraining #blootgewoonmagazine #huidverzorging #dermatoloog
...

Huidkanker bij getinte huiden spelen andere andere factoren spelen een rol. #huidkanker #getintehuid ...

In dit nieuwe artikel wordt er op een aantal Aziatische huiduitdagingen ingegaan, naast huidverzorging wordt ook voeding/supplementen in meegenomen. De meest voor de hand liggende uitdaging zijn pigmentvlekken. Wat gebeurt er in de huid en welke adviezen geef je naast huidverzorging, dienen we breder te kijken en welke bij effecten kan het hebben als je 'breder' adviseert? #dermatoloog #huidtherapie #huidenvoeding #aziatischehuid ...

Was een hot topic op EADV 2022. Huidbleek ingredient hydrochinon verhoogd de risico op huidkanker. Producten met hydrochinon is over the counter verkrijgbaar en mensen met een getinte huid gebruiken het vaak om hun huid te bleken. Gelukkig zijn hiervoor alternatieven! #huidbleekcrème #hydrochinon #huidverzorging #dermatoloog #targetedpigmentserum ...

Iconic-Elements.com maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken onder meer analytische cookies (met Google Analytics) om onze site continu te verbeteren. Lees onze privacybeleid voor meer informatie. Indien je de analytische cookies wilt uitschakelen, klik hier.