Anti-Aging crème vanuit dermatologisch oogpunt

Als we aan anti-aging crème denken, associëren we dat vaak met een mooie, gehydrateerde, soepele en egale huid na het aanbrengen van de crème. Soms zijn de verwachtingen zo hoog dat ze onhaalbaar worden. Vaak ontstaan er dan twijfels over het dagelijks verzorgingsritueel en de gebruikte middelen. Hierdoor verliezen we de motivatie om de huid in conditie te houden.

Youtube: Anti-aging huidverzorging samenvatting

Anti-aging vanuit een dermatologische oogpunt

Als dermatoloog heb ik een ander beeld en een andere definitie van anti-aging. Aging met andere woorden het verouderingsproces in bijvoorbeeld het gezicht vindt op verschillende niveaus plaats. Niet alleen de huid epidermis (oppervlakkige deel van de huid) en de dermis (diepere huidlaag) verouderen, maar ook onze dieper gelegen steunlagen vindt het verouderingsproces plaats.

Dat uit zich bijvoorbeeld in een vermindering van de vetten in de wangen en gebieden bij de slaap, maar ook in botontkalking rondom de wangen en ogen. Dat zorgt op zijn beurt voor huidverzakking. Deze diep gelegen rimpels zijn zelfs met injectables zoals botuline toxine, fillers, laser en plastische chirurgie lastig om glad te strijken. En dat zonder het gezicht ‘onnatuurlijk’ eruit te laten zien.

Het verouderingsproces

Het verouderingsproces wordt door twee mechanismen bepaald. De biologische klok, oftewel het intrinsiek verouderingsproces, bepaalt de ernst en de snelheid van huidveroudering. Een studie suggereerde dat de snelheid van het verouderingsproces slechts een klein deel door ons DNA wordt bepaald. Dat betekent dat het verouderingsproces merendeel veroorzaakt wordt door omgevingsfactoren en lifestyle. Dat uitwendig, extrinsiek verouderingsproces wordt versneld door bijvoorbeeld blootstelling aan ultraviolet licht (zon, zonnebank), luchtverontreiniging, roken, ongezonde voeding, slaapgebrek en stress.

Een van de sleutelprocessen voor zowel intrinsieke en vooral extrinsieke veroudering is Reactive Oxygen Species (ROS) oftewel vrije radicalen die in de huid ontstaan. Deze onzichtbare vrije radicalen hebben een beschadigend effect op onze elastische en collagene vezels in de dermis (diepe huidlaag) met als gevolg fijne lijntjes en rimpeltjes. Overproductie van ROS als gevolg van roken, ultraviolet licht kunnen normale huidcellen laten ontaarden en huidkankercellen vormen.

En tenslotte kunnen we de lentigo solaris, ook wel ouderdomsvlekken genoemd, niet uit de weg gaan. Die zijn verspreid over de huiddelen die het meest blootgesteld zijn aan de zon. Lentigo solaris wordt ook in één adem huid-aging genoemd en is een teken van zonbeschadiging. Deze verouderingsprocessen zijn traag en niet meteen zichtbaar. In de loop der tijd zie je behalve vlekjes ook meer fijne lijntjes en voelt de huid droger aan.

Wat moet ik smeren?

Er zijn aanwijzingen dat de Egyptenaren 10.000 jaar geleden al oliën en crèmes gebruikten om de huid te beschermen tegen de zon en uitdroging van de huid. Er is ook naarstig gezocht naar het geheim van de eeuwige jeugd, maar een perfect elixer is nog niet ontwikkeld. De technologie heeft echter wel voor een aanzienlijke vooruitgang in de huidverbeterende producten gezorgd.

Er is langs de ene kant een groep antioxidanten bestaande uit vitamines zoals C, E, Niacinamide, polyfenolen, flavonoïden. Deze groep vermindert collageen degradatie door de ROS (vrije radicalen) aan te pakken. De andere groep zijn cel regulatoren, voorbeelden hiervan zijn vitamine A, Bakuchiol, peptides en groeifactoren. Zij hebben een directe werking op collageen stimulatie in de diepe laag van de huid. Dit is een geleidelijk proces.

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Dermatologisch gezien is anti-aging crème een langetermijninvestering voor je huid. En daar heb je wel invloed op.

Iconic Elements Anti-Aging cream

Deze anti-aging crème is samengesteld met een krachtige mix van natuurlijke vitamine C en E, gekoppeld aan ferulinezuur, gewonnen uit planten en met krachtige antioxidante eigenschappen. Dit natuurlijke trio werkt effectief om het verouderingsproces van de huid te vertragen en tegelijkertijd de hydratatie te verbeteren. Door regelmatig gebruik van deze crème wordt de huid beschermd tegen de schadelijke effecten van UV-straling en andere omgevingsfactoren die de huid kunnen beschadigen en een ouder uiterlijk kunnen geven.

 

Elektronische Apparaten Mondhoek Rimpels Exposomen Anti-Aging Cream Anti-Oxidante Boost Exposomen Anti-Aging Cream Anti-Oxidante Boost

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.