Iconic Elements Anti-Aging crème formule is vernieuwd!

De Iconic Elements Anti-Aging crème is vernieuwd. We hebben veel positieve reacties ontvangen op onze Anti-Aging crème dat de huid na gebruik meer gehydrateerd en zichtbaar gladder aanvoelde. Een terugkerende wens was om de crème geur neutraal te maken. Daar hebben we naar geluisterd en is de huidige versie verder verbeterd met een vetoplosbare vitamine C variant en ongeparfumeerd.

Wij geloven sterk in hoge werkzame ingrediënten die je huid een boost geven om de schadelijke vrije radicalen in de huid te minderen. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering zoals fijne lijnen, pigmentvlekken en een drogere huid.

Anti-aging crème bevat het natuurlijke duo vitamine C en E, gecombineerd met ferulinezuur (een plantaardig antioxidant). Deze iconische ingrediënten werken zo goed samen dat hun anti-oxidante werking elkaar zelfs versterken.

Dagelijks staat onze huid bloot aan een aanval van vrije radicalen, die voornamelijk worden gegenereerd door blootstelling aan ultraviolette (UV) straling, zoals UVA en UVB-stralen. Zelfs op bewolkte dagen of in de winter zijn UVA-stralen altijd aanwezig en kunnen ze doordringen door bewolking en glas. Maar wat zijn vrije radicalen precies?

Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die een oneven aantal elektronen hebben. Deze onevenwichtige elektronen maken ze zeer reactief en in staat om schade aan te richten in onze cellen en weefsels. Wanneer onze huid wordt blootgesteld aan UV-straling, kunnen vrije radicalen worden gegenereerd in de huidcellen als gevolg van oxidatieve stress.

Deze vrije radicalen veroorzaken een cascade van reacties in de huid, die leiden tot oxidatieve schade aan cellulaire structuren zoals eiwitten, lipiden en DNA. Dit kan leiden tot een verscheidenheid aan huidproblemen, waaronder vroegtijdige veroudering, rimpels, pigmentatie, en zelfs huidkanker.

Om deze schadelijke effecten van vrije radicalen tegen te gaan, spelen anti-oxidanten een cruciale rol. Anti-oxidanten zijn moleculen die in staat zijn om vrije radicalen te neutraliseren door ze te stabiliseren en hun schadelijke effecten te verminderen. Ze doen dit door hun eigen elektronen af te staan aan de vrije radicalen, waardoor deze worden geneutraliseerd en niet langer schade kunnen aanrichten aan de cellen.

De anti-aging cream bevat een verscheidenheid aan anti-oxidanten, zoals vitamine C, vitamine E, en ferulinezuur. Deze anti-oxidanten werken samen om de schadelijke effecten van vrije radicalen te bestrijden en de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Door regelmatig gebruik van deze crème kan de huid worden beschermd tegen oxidatieve stress en behoudt deze een jeugdige uitstraling en vitaliteit.

Ja, maar ik slik dagelijks mijn vitamines en eet gezond. Echter, het is belangrijk om te begrijpen dat de concentratie van anti-oxidanten, zoals vitamine C en E, in de huid tot 10-40 keer hoger kan zijn na het aanbrengen van een crème dan na orale inname van deze vitamines.

Ascorbyltetraisopalmitaat is een vorm van vitamine C die oplosbaar is in vet en daardoor stabiel blijft, wat resulteert in een krachtiger hydraterend effect. Het fungeert ook als een antioxidant, waardoor het de schadelijke vrije radicalen in de huid vermindert en zo de huid beschermt tegen oxidatieve stress. Dit ingrediënt is essentieel voor het behoud van een gezonde huid en het verminderen van pigmentvlekken. Bovendien stimuleert ascorbyltetraisopalmitaat de aanmaak van collageen, wat resulteert in een verbeterde huidelasticiteit en een frisser uiterlijk.

Vitamine E, een vet-oplosbare stof, komt voor in tal van voedingsmiddelen en supplementen en staat bekend als een van de krachtigste antioxidanten ter wereld. Onderzoek heeft aangetoond dat zowel vitamine C als E effectief zijn in het verminderen van huidschade veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Deze vitamines spelen een essentiële rol bij het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-stralen en het behoud van een gezonde huid.

Dit krachtige antioxidant, afkomstig uit de celwanden van planten, heeft bewezen bijzonder effectief te zijn in het neutraliseren van vrije radicalen, die schadelijk zijn voor de huid. Bovendien fungeert ferulinezuur als een beschermende barrière tegen de schadelijke effecten van UV-straling, waardoor de huid wordt beschermd tegen beschadiging en voortijdige veroudering. Een opmerkelijke eigenschap van ferulinezuur is zijn vermogen om de werking van vitamine C en E te stabiliseren en te versterken, wat bijdraagt aan een optimale bescherming en verzorging van de huid.

Anti-aging crème  is Vegan, Zero Plastic inside. Bevat geen parfum, parabenen, siliconen, perubalsem, wolvet en minerale oliën.

Als je de anti-aging crème eerst wilt uitproberen of handig wilt meenemen tijdens je reizen, dan is er de handige 5 ml variant beschikbaar. Met deze compacte verpakking kun je de crème gemakkelijk meenemen waar je ook naartoe gaat, zodat je altijd kunt genieten van de voordelen van een effectieve huidverzorging, zelfs onderweg.

Icoontje 5Ml Anti-Aging Cream
Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.