Beauty is voor iedereen anders – onderzoek onder 1000 vrouwen

De definitie van beauty is subjectief en voor iedereen anders. De bekende gezegde ‘beauty is in the eye of the beholder’. Beauty wordt cultureel bepaald en door de persoon die het aanschouwt. Daarnaast hebben de beauty industrie, social media influencers en reclames ook sterke invloeden op onze kijk naar schoonheid. Franse onderzoekers waren nieuwsgierig, hoe vrouwen over beauty denken en welke middelen ze grepen om huidveroudering tegen te gaan. Middelen als injectables (botuline toxine, fillers), lasers en huidverzorging werden in het onderzoek ook meegenomen. In totaal namen 1000 vrouwen deel aan het onderzoek en de leeftijd varieerde van 25-70 jaar.

Resultaten van het onderzoek

Uit de antwoorden van de vragenlijst komen enkele interessante inzichten naar voren. Het blijkt dat beauty bepaald wordt door het uitstralen van zelfverzekerdheid, aantrekkelijkheid en natuurlijk uitzien. 68% vinden het belangrijk om het gezicht en lichaam te hydrateren met een moisturizer. Een bezoek aan een kapper bij 60% van de vrouwen. Bij 58% drinken bewust veel water en beschermt de huid tegen de zon. Voldoende slaap is 50% van de vrouwen en 47% is regelmatig sporten en gebruik van anti-aging producten voor de huid belangrijk.

Bezorgdheid over tekenen van veroudering van het gezicht per leeftijdsgroep: 25-30 jaar waren donkere oog kringen, 35-44 jaar vermoeid uiterlijk, 45-59 jaar rimpels en 60-70 jarige vinden een slappe huid in de hals regio vervelendst. Rond de 35ste jaar beschouwen vrouwen zichzelf het mooist.

Ongeveer 50% overwegen een cosmetische behandeling te ondergaan en slechts 10% nemen de stap om injectables behandeling te ondergaan of anti-aging crème te gebruiken. Wat de stap bepalen om daadwerkelijk een cosmetische behandeling te ondergaan waren informatie over veiligheid, kosten en werkzaamheid. Ook voren gekomen is het vertrouwen in de behandelaar en hoe de nazorg van de behandeling is geregeld.

Dit is een van de weinige studies die ons inzicht geeft in de factoren die van invloed zijn op de keuze van huidverzorging behandelingen voor vrouwen. Meer over de wetenschap van huidverzorging volgens je leeftijd

Literatuur:

Ehlinger-Martin A, Cohen-Letessier A, Taïeb M, Azoulay E, du Crest D. Women’s attitudes to beauty, aging, and the place of cosmetic procedures: insights from the QUEST Observatory. J Cosmet Dermatol. 2016 Mar;15(1):89-94.

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.