Best holistic skincare line award 2022

Holistic Skincare Line
Founders Van Iconic Elements

EU Business News heeft Iconic Elements uitgeroepen tot ‘Best Holistic Skincare Line Netherlands’ van 2022. Heel trots en blij zijn we met deze erkenning.

Holistic skincare line award

Waarom deze Holistic Skincare line award? Wat we van EU Business News hebben begrepen is dat ze naar verschillende punten hebben gekeken. Ze scoorde op het skincare brand verhaal, onze communicatie door de blogs en een goede dermatologische onderbouwing in de producten.

Hieronder het interview dat we later hadden

Best Holistic Skincare
https://www.eubusinessnews.com/issues/benelux-enterprise-awards-2022/12/

Vanaf het begin hebben we een duidelijke visie voor Iconic Elements skincare line. Met een dermatologische achtergrond en input van andere huidexpert hebben we geprobeerd de lat hoog te houden. De ‘wave’ lijn symboliseert de dermatologische kennis wat de basis is, voor onze huidverzorgingsproducten.

Holistic Skincare Line
De Iconic ‘wave’ is onze signature lijn –
Inspired by nature bottled by science

Iconic Elements baseert ‘holistic’ skincare line op:

  • De keuze van ingrediënten
  • Samenstelling tot een pH huid neutrale product (meer over zuurgraad huid)
  • Gebruik van airless dispensers
  • Dispensers zijn onder andere BPA vrij (meer over BPA)
  • Vegan
  • Dierproef vrij
  • Zowel mensen met een dermatologisch problematische huid als mensen die kritisch zijn op huidverzorgingsproducten kiezen voor Iconic Elements
  • Ingrediënten staan niet in de top van dermatologische allergie lijsten

Meer over ons verhaal

Beat the Microbead

In 2021 hebben we Zero Plastic Inside certificaat behaald. Dit certificaat krijg je als alle producten Zero Plastic inside zijn. Volgens een eerder bericht in het AD bevatten in negen van de tien meest verkochte cosmetica producten microplastics. Deze deeltjes kunnen onbedoeld in het riool terecht komt en niet volledig wordt uitgefilterd door waterzuiveringsinstallaties. Uiteindelijk komen de microbeads terecht in rivieren, zeeën en oceanen. Van kleine tot grote zeedieren: allemaal krijgen ze – via hun voedsel – deeltjes binnen en zo stapelt de hoeveelheid zich steeds verder op. Via een omweg belanden de microbeads uit cosmeticaproducten dus uiteindelijk op je bord.

Meer over microplastic vrij

Holistisch Skincare Line Zero Plastic Iconic Elements

Flashback 2016

In 2016 hadden we een andere beauty prijs gewonnen voor Iconic Elements Spotreducer cream. Deze prijs ontvingen op basis van de unieke samenstelling en werkzaamheid. De combinatie van Niacinamide (Vitamine B3) met Ectoïne beviel goed voor mensen met een Aziatische huid. Een Aziatische huid is sneller geïrriteerd in vergelijking met een blanke of donkere huid. Ze hebben daarnaast ook eerder en meer last van ongewenste huid pigmentvlekken als gevolg van een geïrriteerde huid of ultraviolette straling van de zon.

Meer over de verschillende effecten van Niacinamide

Holistic Skincare Line Award Spotreducer Iconic Elements By Dr. Wu
Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.