Iconic Elements dagcrème met natuurlijke UVA filter

Huidverzorging Iconic Elements

Het is bewolkt, herfst of winter. Het maakt niet uit. Extra reden om de huid te beschermen, maar ook tegen de invloeden van ultraviolete  (UV) stralen. Alhoewel de kans op verbranding door UVB stralen vrijwil nihil is, zijn UVA stralen volop aanwezig.

UVA is 30 tot 50 keer frequenter aanwezig dan UVB licht

De intensiteit van UVB hangt af van het seizoen, de locatie in de wereld en de tijd van de dag. Hoewel minder intens dan UVB, komen UVA stralen 30 tot 50 keer vaker voor. De UVA stralen kunnen oplopen tot 95 procent van alle UV stralen die het aardoppervlak raken. UVA stralen zijn gedurende alle uren daglicht het hele jaar door met een relatief gelijke intensiteit aanwezig, en kunnen door wolken en glas binnendringen.

Wat zijn de effecten van de verschillende UV stralen?

UV-A dringt diep door tot collageen en elastine

In de huid dringt UV-A (320-400 nm, UVA1:340-400 nm en UVA2: 320-340 nm)) straling door tot in de dermis (de diepere lagen van de huid) waar de elastine en collagene vezels, die voor de elasticiteit van de huid zorgen, zich bevinden. Op termijn kunnen UVA stralen leiden tot huidveroudering zoals rimpelvorming, fijne lijntjes, huidverkleuringen en zelfs huidkanker.

UVB blijft in epidermis en zorgt voor vitamine D aanmaak

UVB (280-320 nm) straling dringt tot in de oppervlakkige epidermis en is verantwoordelijk voor onze vitamine D productie. Teveel UVB veroorzaakt roodheid, zonverbranding en op den duur huidveroudering en huidkanker. In tegenstelling tot UVA, dringt UVB niet door glas.

SPF ≠ UVA

Sun Protection Factor is gecorreleerd met UVB stralen en niet UVA. Hoe hoger de SPF waarde hoe meer UVB wordt geblokkeerd en UVA stralen worden doorgelaten. Een SPF 30 blokkeert 97% UVB, SPF50 – 98% en niet in Europa te verkrijgen SPF100 – 99% tegen UVB stralen.

Daycream with natural UVA filter (50 ml)

De Iconic Elements Daycream is een essentieel onderdeel van jouw huidverzorgingsroutine. Deze dagcrème met natuurlijke UVA filter is ontworpen om vocht in de huid vast te houden en hem te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals ultraviolette straling (UVA), huiduitdroging ten gevolge van verwarming of airconditioning en weersinvloeden.

Natuurlijke algen zijn één van de belangrijkste ingrediënten die in onze speciale dagcrème worden gebruikt. Deze algen bieden niet alleen preventie tegen voortijdige veroudering en pigmentvlekken, onder andere veroorzaakt door UVA, maar werken tegelijk ook samen met macadamia- en sheaboter om vocht in de huid vast te houden.  De ingrediënten vormen samen een hydraterende vochtbarrière van het huidoppervlak en zorgen zo voor een gezonde huid.

zonkracht gehele jaar door
Zonkracht gehele jaar door

Aanbevolen berichten

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment