Iconic Elements dagcrème met natuurlijke UVA filter

Het is bewolkt, herfst of winter. Het maakt niet uit. Extra reden om de huid te beschermen met een dagcrème, maar ook tegen de invloeden van ultraviolete  (UV) stralen. Alhoewel de kans op verbranding door UVA stralen vrijwil nihil is, zijn deze stralen volop aanwezig.

UVA is 30 tot 50 keer frequenter aanwezig dan UVB licht

De intensiteit van UVB hangt af van het seizoen, de locatie in de wereld en de tijd van de dag. Hoewel minder intens dan UVB, komen UVA stralen 30 tot 50 keer vaker voor. De UVA stralen kunnen oplopen tot 95 procent van alle UV stralen die het aardoppervlak raken. UVA stralen zijn gedurende alle uren daglicht het hele jaar door met een relatief gelijke intensiteit aanwezig, en kunnen door wolken en glas binnendringen.

Wat zijn de effecten van de verschillende UV stralen?

In de huid dringt UV-A (320-400 nm, UVA1:340-400 nm en UVA2: 320-340 nm) straling door tot in de dermis (de diepere lagen van de huid) waar de elastine en collagene vezels, die voor de elasticiteit van de huid zorgen, zich bevinden. Op termijn kunnen UVA stralen leiden tot huidveroudering zoals rimpelvorming, fijne lijntjes, huidverkleuringen en zelfs huidkanker.

UVB (280-320 nm) straling dringt tot in de oppervlakkige epidermis en is verantwoordelijk voor onze vitamine D productie. Teveel UVB veroorzaakt roodheid, zonverbranding en op den duur huidveroudering en huidkanker. In tegenstelling tot UVA, dringt UVB niet door glas.

SPF is niet hetzelfde als UVA-bescherming

Sun Protection Factor is gecorreleerd met UVB stralen en niet UVA. Hoe hoger de SPF waarde hoe meer UVB wordt geblokkeerd en UVA stralen worden doorgelaten. Een SPF 30 blokkeert 97% UVB, SPF50 – 98% en niet in Europa te verkrijgen SPF100 – 99% tegen UVB stralen.

De Iconic Elements Daycream is een essentieel onderdeel van je huidverzorgingsroutine. Deze dagcrème met natuurlijke UVA filter is ontworpen om vocht in de huid vast te houden en hem te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals ultraviolette straling (UVA), huid uitdroging door verwarming of airconditioning en weersinvloeden.

Natuurlijke rode alg (Porphyra Umbilicalis) zijn één van de belangrijkste ingrediënten die in onze speciale dagcrème worden gebruikt. Deze algen bieden niet alleen preventie tegen voortijdige veroudering en pigmentvlekken, onder andere veroorzaakt door UVA, maar werken tegelijk ook samen met macadamia- en sheaboter om vocht in de huid vast te houden.  De ingrediënten vormen samen een hydraterende vochtbarrière van het huidoppervlak.

Meer over de natuurlijke UVA filter – Porphyra Umbilicalis

Dagcreme Uva Bescherming, Zwangerschap, Huidkanker Rimpels Uv Stralen Zonkracht Gehele Jaar Door
Zonkracht Gehele Jaar Door

Foto van Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.