Daycream voorzien van natuurlijke UVA filter, jouw winterse huidbescherming

Buiten het zonnige seizoen denk je misschien niet aan UV-stralen, maar ze zijn er het hele jaar door. Ontdek waarom UVA-bescherming in de winter cruciaal is en hoe Iconic Elements’ Daycream met natuurlijke UVA-filter de Nederlandse winterhuid uniek verzorgt.

Traditionele zonbeschermingsproducten bevatten vaak SPF (Sun Protection Factor), gericht op het blokkeren van UVB-stralen, die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor zonnebrand. In Nederland beginnen UVB-stralen aan kracht te winnen vanaf maart. UVA-stralen dringen diep door, veroorzaken vroegtijdige veroudering en zijn aanwezig in de winterzon. Bescherming is het hele jaar door essentieel.

SPF-producten kunnen de natuurlijke aanmaak van vitamine D in de huid belemmeren, aangezien vitamine D wordt aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan UVB-stralen.

Onze Day Cream gebruikt alleen een UVA filter afkomstig van Porphyria Umbilicalis. Dit betekent dat het gericht is op bescherming tegen UVA-stralen, die het hele jaar door aanwezig zijn en dieper doordringen in de huid, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering.

Er zijn twee soorten UV stralen die effect hebben op onze huid: UVB en UVA. UVB-stralen zijn vrij krachtig en raken de opperhuid (epidermis). Ze kunnen direct DNA-schade veroorzaken in de opperhuid. UVA-stralen dringen dieper door, tot in de lederhuid (dermis), waar ze vrije radicalen creëren en schade aan collageen en elastine aanrichten, waardoor de huidstructuur wordt beïnvloed, lees rimpels en fijne lijnen. Een vergelijking is als UVB een “oppervlakkige aanval” is, dan is UVA meer als een “diepgaande invasie”, waarbij verschillende elementen van de huid worden beïnvloed.

Uva Stralen, Uva Filter

UVA bescherming met Porphyria Umbilicalis voordelen voor je huid

  • Behoudt de jeugdige uitstraling
  • Beperkt schade door vrije radicalen
  • UVA-filter is fotostabiel, wat betekent dat het zijn kracht behoudt en effectief blijft, zelfs wanneer blootgesteld aan zonlicht, waardoor het continu de huid tegen UVA-straling beschermt

Bij Iconic Elements zijn we trots op de wetenschappelijke basis van onze Day Cream, met de Porphyria Umbilicalis UVA filter. Dit recentelijk op het dermatologische EADV-congres in Berlijn gepresenteerde ingrediënt heeft onze aandacht al sinds 2016, en hier is waarom:

Recente presentaties op het EADV-congres benadrukten de veelbelovende eigenschappen van Porphria Umbilicalis als een doeltreffende UVA filter.

Porphria Umbilicalis, de bron van ons krachtige UVA filter, speelt een cruciale rol in de wereld van huidverzorging. Dit ingrediënt behoort tot de familie van Mycosporine-achtige Aminozuren (MAAs), wat het extra bijzonder maakt.

Mycosporine-achtige Aminozuren (MAAs): MAAs zijn natuurlijke stoffen die voorkomen in verschillende organismen, waaronder algen. Ze fungeren als natuurlijke zonnefilters en bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

Het verband met Porphria Umbilicalis: Ookwel de rode alg waaruit ons UVA filter wordt geëxtraheerd, bevat de meeste MAAs. Deze specifieke klasse van natuurlijke zonnefilters staat bekend om hun vermogen om UV-straling te absorberen en de huid te beschermen.

Deze alginaat en zijn vermogen om UVA-stralen te filteren maakt het een veelgeprezen ingrediënt in de wereld van dermatologie.

Eadv Berlijn 2023

Meer weten over deze natuurlijke UVA filter

Wat Iconic Elements uniek maakt, is onze vroege erkenning van de potentie van Porphria Umbilicalis. Sinds 2016 hebben we dit ingrediënt opgenomen in onze Daycream, lang voordat het de schijnwerpers kreeg op internationale congressen.

Het is een algemeen begrip dat donkere huiden van nature beter beschermd zijn tegen schadelijke UVB-stralen. Echter, een recente expert panel publicatie onthullen dat, ongeacht huidskleur, alle huidtypen behoefte hebben aan UVA-bescherming. Terwijl de kracht van de zon kan variëren, blijft het belangrijk om onze huid te wapenen tegen deze dieper doordringende UVA-stralen die bijdragen aan vroegtijdige veroudering en andere huidschade. Ongeacht of je een lichte of donkere huid hebt, het integreren van UVA-bescherming in je dagelijkse routine is de sleutel tot een gezonde en stralende huid, het hele jaar door.

Uva Filter, Donkere Huid Aziatische Huid Zichtbaar Licht

Ontdek de winterse verzorging met onze Daycream – een uniek schild voor jouw Nederlandse huid.

Ontdek de sleutel tot een gezonde winterhuid! Leer hoe vitamine D, ook wel bekend als de “zon” vitamine, een essentiële rol speelt in het behoud van een stralende teint tijdens de wintermaanden. Met verminderde blootstelling aan zonlicht in deze periode, delen we waardevolle tips om je vitamine D-niveaus op peil te houden en onthullen we specifieke huidverzorgingspraktijken om je huid gehydrateerd en stralend te houden. Klik hier voor de volledige informatie en geef je huid de aandacht die ze verdient!

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.