Het onstaan van Iconic Elements
Het idee van het uitbrengen van Iconic Elements is ontstaan in de kliniek, waar dr. Francis Wu dagelijks de uitdagingen bij zijn patiënten ondervindt om de huid in gezonde conditie te houden. In zijn praktijk behandelt hij patiënten met verschillende huidaandoeningen, variërend van acne, eczeem tot huidkanker. Niet alleen wilde hij zijn patiënten graag helpen om nog sneller te herstellen na een behandeling, vond hij ook belangrijk dat de huid wordt onderhouden met een goede huidverzorgingscrème.

Zijn ideale crème moest aan verschillende criteria voldoen: veilig, natuurlijk/organisch met keurmerk, geen onveilige synthetische producten/geurstoffen/parabenen en de samenstelling moet uiteraard effect hebben. Dit heeft geresulteerd in een zoektocht van vele jaren naar talloze ingrediënten en samenstellingen die aan de criteria voldeden. Hij is ooit begonnen met het voorschrijven en het weggeven van zijn ontwikkelde crème aan zijn patiënten. Op basis van de terugkoppeling van zijn klanten en zijn dermatologische & immunologische kennis, is hij verder gaan ontwikkelen in zijn vrije tijd. Na aanmoediging van zijn broer zijn ze samen de crème verder beschikbaar gaan maken voor het grote publiek onder de naam Iconic Elements. De laatste jaren geeft dr. Francis Wu op nationale en internationale cosmetische congressen lezingen over cosmeceuticals huidverzorgingingrediënten.

De crème hebben zij vervolgens verder ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten. Een testgroep van vrouwen tussen de 20 en 65 jaar hebben het getest gedurende  een periode van ruim een maand en is zeer goed ontvangen. Op basis van de verkregen terugkoppeling is de smeerbaarheid en geursterkte verder aangepast en is de crème Iconic Elements geboren. De crème is gepresenteerd aan een aantal dermatologen, die het enthousiast hebben ontvangen. Hun droom is om een crème vanuit de dermatologische specialisatie op de markt te brengen.

Inmiddels is de crème lijn verder verfijnd mede door de samenwerking met toenemende enthousiaste dermatologen en huidtherapeuten die hun huidverzorgingskennis en ervaringen vanuit de praktijk delen.

Onze filosofie
Met onze lijn hebben we een stap gemaakt om een crème uit te brengen vanuit de dermatologische kennis. Vanuit ons vakgebied houden wij de lat voor onszelf hoog. Door de expertise en vaardigheden van meerdere dermatologen te bundelen streven we ernaar om een hoogwaardige crème uit te brengen en deze continu te blijven verbeteren. Daarnaast werken we samen met een gevestigde huidverzorgingsfabrikant, die al meer dan 35 jaar ervaring heeft met het samenstellen van ‘natuurlijke’ crèmes, waardoor we het beste van beide werelden kunnen combineren.

Bij de samenstelling van onze Iconic Elements producten selecteren we alleen natuurlijke ingrediënten waarvan bewezen is dat ze gunstige effecten hebben op de huid. Het gebruik van ingrediënten die huidproblemen kunnen veroorzaken vermijden we uiteraard. Daarnaast is het gebruik van natuurlijke etherische oliën met hun gunstige effecten op de huid niet synthetisch te evenaren.

Meer informatie: 10 redenen voor Iconic Elements 

Wie zijn wij

Iconic Elements is een merknaam van ons bedrijf, Cosmeceutics BV. Dit bedrijf is in 2016 opgericht  met als doel het beschikbaar maken van de door ons ontwikkelde crème aan het grote publiek. Cosmeceutics werkt samen met dermatologen om samen haar producten steeds te verbeteren.

Pasfoto-Francis-570x760Dr. Francis Wu, dermatoloog, medisch specialist

Als dermatoloog behandel ik dagelijks mensen voor verschillende huidaandoeningen variërend van rimpels, acne, dermatitis tot huidkanker. Voor mij is het naast een goede behandeling ook belangrijk om producten te hebben, die geschikt zijn voor de algemene huidverzorging en onderhoud van de huid.

  • 1992 Geneeskunde, VUMC Amsterdam
  • 1996 Wetenschappelijk onderzoek: ‘The Biochemical Pharmacology of Bullatacin – a newly developed antitumor compound’ Children’s Mercy Hospital, Cancer Pharmacology Laboratory Section of Hematology/Oncology in Kansas City, Missouri, USA
  • 1999 Arts onderzoeker en werkzaam op de afdeling chirurgie (AIO) in het Vrije Universiteit Medisch Centrum Amsterdam.
  • 2004 Gepromoveerd op immunologische en cellulaire veranderingen na een chirurgische ingreep bij patiënten met kanker ( Proefschrift getiteld: The local and systemic angiogenic and immunological responses to surgery).
  • 2004 Specialisatie (AIO) dermatoloog, AMC Amsterdam
  • 2008 Dermatoloog in Dermicis, Haarlem en Dermatologisch centrum Amstel & Vechtstreek, Maarssen. Naast algemene dermatologie, gespecialiseerd in oncologische en esthetische dermatologie.
  • 2014 Oprichting Shape Aesthetics, cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling
  • 2016 Oprichter Iconic Elements huidverzorgingscrème lijn.
  • 2017 Commissie Nederlandse Vereniging Cosmetische Dermatologie (NVCDermatologie)
.

Pasfoto-Paul-570x760Drs. Paul Wu, bedrijfskundige

Naast een goed product, staat een solide organisatie die het product aan de man kan brengen centraal. We hebben goede producten die vervaardigd zijn door vakspecialisten, daar hoort ook een goede organisatie bij. Met dit laatste houd ik mij het liefst bezig, de bedrijfsmatige zaken, van productie tot aan de logistiek. Omdat zaken altijd sneller en beter kunnen, streef ik naar continue verbetering van het product en onze service.

Iconic Elements is in samenwerking met:

Iconic Elements partner met:

Kenniscentrum huidarts

 

 

Iconic Elements onderzoek:

Suzanne de Boer, huidtherapeute

Iconic Elements verkrijgbaar bij:

Mackenzie Kliniek: https://www.mackenziekliniek.nl/de-kliniek

David Njoo, Skin & Laser Clinics Amersfoort http://www.davidnjoo.nl

Shape Aesthetics Maarssen http://www.shape-aesthetics.nl

0