Een bijzonder alternatief tegen blozen – botuline toxine behandeling

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor degene die weinig effect hebben gehad op eerdere behandelingen tegen blozen. Behandelingen zoals slikken van medicijnen, vaatlaser behandelingen, topicale middelen op recept (Mirvaso). Dan is botuline toxine de moeite waard als andere behandelingen niet helpen.

Hoe gaat behandeling in zijn werk?

Het behandelde gebied wordt eerst afgetekend en verdeeld in kleine rasters. Binnen de rasters worden hele oppervlakkige prikjes in de wang geplaatst. De hoeveelheid prikjes varieert van 20-40 prikjes afhankelijk hoe uitgebreid de roodheid is. En de prikjes zijn niet geheel pijnloos.

Hoe lang houdt dit aan? Dit effect houdt 3 tot 9  maanden aan.

Is er 100% garantie? Het is jammer genoeg niet te voorspellen bij wie het meest effectief en bij wie niet.

Krijg ik een vervormd gezicht na de behandeling?

Nee, de prikjes zijn heel oppervlakkig en remmen de zenuwtjes in de gezichtsspieren niet. Dus je gezichtsmimiek is niet verstoord. Na de behandeling voelt de wang wat stijver aan en je ziet kleine prikgaatjes die uiteraard weer genezen. Bescherm je huid goed tegen de zon om pigmentvlekken te voorkomen.

Voor wie is het niet geschikt?

Bij zwangeren

Als je jonger bent dan 18 jaar

Gebruik van bloedverdunners

Mensen met prikangsten

Wil een meer natuurlijke behandeling tegen rosacea?

Niacinamide ook wel vitamine B3 kent gunstige effecten bij patiënten met rosacea. De barrièrefunctie van de epidermis – bovenste huidlaag – is verstoord bij patiënten met rosacea. De huid wordt gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Dit verhoogt de kans op een ontstekingsreactie. Niacinamide kan de huidbarrière weer op bouwen en versterken dankzij stimulatie van natuurlijke huideigen vetten zoals ceramiden en vrije vetzuren. Voor meer over Niacinamide

Nu je hier bent

Cosmetische behandeling, wat zijn de redenen om het te laten doen? Minimaal invasieve cosmetische behandelingen nemen jaarlijks toe. Tegenwoordig is het meer en meer geaccepteerd. Aan cosmetische ingrepen denk je al snel aan injectables zoals botuline toxine, fillers, maar ook peelings en verschillende laser behandelingen om minder vermoeid uit te zien en de huid stralender te maken. Maar cosmetische behandelingen van storende moedervlekken, acne littekens,  rosacea teleangiectasia, verdikte littekens, alopecia, overbeharing, cellulitis, hardnekkige en dieet resistente buikvetjes, wijnvlek, overmatig transpireren, HIV lipodystrofie in het gezicht en tatouage vallen hier ook onder. Meer over cosmetische behandelingen en de redenen om het te laten doen.

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.