Een frisse start: De essentiële huidverzorgingsroutine voor mannen

Een frisse start voor de man is scheren, douchen en haarverzorging, de huidverzorgingsroutine voor mannen is behoorlijk simpel en beperkt. Vaak werd er gewoon gegrepen naar de producten die zich toevallig in de badkamer bevonden. Maar tijden veranderen, en met de toenemende invloed van social media en groeiend bewustzijn van het belang van huidverzorging, zijn mannen wereldwijd op zoek naar manieren om hun huid gezonder en frisser te laten aanvoelen. En dat is geweldig!

Hier is een basis huidverzorgingsroutine die speciaal is afgestemd op mannen, zodat je de dag kunt beginnen met een schone lei en ‘s avonds kunt ontspannen in een zorgzame routine.

Ochtendroutine: Een frisse start voor de dag

  1. Reiniging met Iconic Elements Cleansing Lotion (Stap 1) en Cleansing Milk (Stap 2): Begin je ochtendroutine met een grondige reiniging. Gebruik eerst de Cleansing Lotion om onzuiverheden en overtollige oliën te verwijderen. Volg dit met de Cleansing Milk om ervoor te zorgen dat je huid diep gereinigd is zonder uitdroging.
  2. Dagcrème met Natuurlijke UVA-filter: Bescherm je huid tegen schadelijke UV-stralen met een dagcrème die een natuurlijke UVA-filter bevat. Dit helpt om vroegtijdige veroudering en schade door de zon te voorkomen.
Frisse Start Huidverzorging

Avondroutine: verwen je huid voor de nacht

  1. Reiniging met Iconic Elements Cleansing Lotion (Stap 1) en Cleansing Milk (Stap 2): ‘s Avonds is het essentieel om de dag van je af te spoelen. Herhaal de reinigingsstappen om je huid te ontdoen van onzuiverheden die zich gedurende de dag hebben opgehoopt.
  2. Firming Booster Serum: Als je je huid wilt verwennen en fijne lijnen wilt aanpakken, is het gebruik van een Firming Booster Serum een uitstekende keuze. Breng dit serum na het reinigen aan om je huid te verstevigen en te verjongen.
  3. Nachtcrème met Q10: Sluit je avondroutine af met een nachtcrème die co-enzym Q10 bevat. Deze krachtige antioxidant helpt je huid ‘s nachts te herstellen en te vernieuwen.

Gezichtsreiniging voor mannen in cijfers

  • 33% van de mannen wassen hun gezicht niet dagelijks.
  • Van de mannen die hun gezicht wassen, gebruiken 63% geen gezichtsreiniger.
  • 32% van de mannen gebruiken een blok zeep om hun gezicht te wassen.

Wat opvallend is, is dat 1 op de 3 mannen aangeeft hun gezicht niet dagelijks te wassen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe een juiste reinigingsroutine kan bijdragen aan een gezonde huid. En het blijkt dat veel mannen om praktische redenen vaak een blok zeep gebruiken om hun gezicht te reinigen.

Echter, deze aanpak is niet alleen te ruw voor de huid, maar kan ook leiden tot vervelende huidproblemen, zoals roodheid, schilfering en een gespannen gevoel. Dit verhoogt het risico op verergering van bestaande huidaandoeningen, waaronder eczeem en rosacea.

Mannen hebben een vettere huid in vergelijking tot vrouwen. Dat komt doordat mannen door testosteron 2x zoveel sebum (talg) produceren. De overtallige sebum kan de huid doen glimmen, vooral op het voorhoofd. 

Collageen

Mannen hebben van nature meer collageen in hun huid dan vrouwen. Dit heeft voordelen, want het betekent dat mannen over het algemeen minder snel rimpels en fijne lijnen ontwikkelen. Daarnaast worden bepaalde lijnen, zoals lachrimpels, bij mannen vaak als stoer en mannelijk beschouwd.

Dit betekent echter niet dat mannen immuun zijn voor rimpels en andere tekenen van veroudering, zoals pigmentvlekken. Gelukkig zijn er effectieve cosmetische ingrediënten die mannen kunnen helpen bij het verminderen van rimpels, fijne lijnen en pigmentvlekken.

Extra Verzorgingsopties: Voor Gevorderde Huidverzorging

Als je wat meer aandacht wilt besteden aan specifieke huidproblemen, zoals pigmentvlekken of fijne lijnen, kun je enkele extra stappen toevoegen aan je routine:

  • Voor Fijne Lijnen: Gebruik overdag het Firming Booster Serum en de dagcrème met UVA-filter. ‘s Avonds herhaal je de stappen met het Firming Booster Serum en kies je voor een anti-aging crème of een nachtcrème met Q10.
  • Voor Pigmentvlekken: Na het reinigen van je huid, breng je het Targeted Pigment Serum aan om pigmentvlekken aan te pakken. Vervolg met je Iconic Elements crème naar keuze, want de ingrediënten interfereren niet met elkaar.

Het belangrijkste is om consistent te zijn in je huidverzorgingsroutine. Met de juiste zorg kun je een gezondere, frissere huid bereiken.

Recensie

Bij Iconic Elements streven we altijd naar de ultieme huidverzorgingservaring voor onze gewaardeerde klanten. We zijn verheugd te melden dat 92 individuen de tijd hebben genomen om onze producten te evalueren, waarbij ze ons een indrukwekkende beoordeling van 4.5 van de 5 hebben gegeven. Deze positieve feedback motiveert ons om te blijven werken aan hoogwaardige huidverzorgingsproducten die het vertrouwen van onze klanten waard zijn. We willen onze oprechte dank betuigen aan al onze trouwe klanten voor jullie voortdurende steun en bijdrage aan onze toewijding om effectieve en veilige huidverzorging te bieden.

Frisse Start

Wist je dat?

Iconic Elements werd in 2022 bekroond als de beste holistische huidverzorgingslijn van Nederland. Deze prestigieuze erkenning onderstreept de toewijding van Iconic Elements aan het leveren van hoogwaardige en holistische huidverzorgingsproducten die niet alleen gericht zijn op het uiterlijk van de huid, maar ook op de algehele gezondheid en het welzijn ervan. Het is een eerbetoon aan de effectiviteit van hun producten en hun inzet voor natuurlijke en gezonde huidverzorging. Een titel om trots op te zijn!

Best Holistic Skincare Iconic Elements Frisse Start
Bezoek onze webshop
Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.