Een kijkje bij Cosmoprof Asia 2023

Cosmoprof Asia is een van de grotere beauty-evenementen in APAC (Asia Pacific, dat bestaat uit Azië en Oceanië) in de schoonheidsindustrie. Dit jaar heb ik het evenement mogen bezoeken in Hong Kong, waar 2400 stands en ruim 60.000 bezoekers uit 17 landen zijn geweest. De branche in APAC heeft een geschatte omzet van ruim US$ 187 miljoen met een verwachte jaarlijkse groei van ruim 4%. Met name K-beauty uit Zuid-Korea is altijd bijzonder innovatief geweest op het gebied van huidverzorging vanwege een relatief grote markt in een klein land.

Cosmoprof ook ruimte voor inner beauty

Opvallend was de toenemende aanwezigheid van bedrijven die zich richten op de inner beauty. Zij richten zich op de consumptie om de huid van binnenuit te laten stralen, je bent immers wat je eet. Hun producten bestaan uit supplementrijke snoepjes en energy booster drinks – niet de typische Redbull, maar met een boost van vitamines en supplementen. In onze eerdere blogs, staan de voordelen van supplementen beschreven.

Ontdek meer over melasma en voedingssuplementen, Vitamine B5 en acne, helpt dat en Droge huid en supplementen.

Interessant voor mij persoonlijk was een gummy beer gevuld met melatonine, een slaapverwekkend middel. Dit kon ik goed gebruiken gezien de tijdsverschil van 7 uur met Nederland.

Cosmoprof

Schoonheid in beweging

Meer dan ooit speelt duurzaamheid en locale productie een belangrijke rol voor de gemiddelde koper in APAC. Duurzaamheid staat nu samen met effectiviteit en kwaliteit in de top 3 belangrijkste overwegingsfactoren voor een klant om een huidverzorgingsproduct te gebruiken. Er is aandacht besteedt om de bewustzijn rond PFAS te verhogen. PFAS, ofwel Per- en polyfluoralkylstoffen, zijn door de mens gemaakte chemicaliën die niet van nature in het milieu voorkomen.

Opvallend is dat hier minder over wordt geadverteerd, er wordt verondersteld dat je duurzaam bent. Vermeldingswaardig is dat de producten van Iconic Elements volledig vrij zijn van PFAS.

Meer, meer, meer

Vergelijkbaar met ons in Nederland, is de consument steeds kritischer en wordt er sterk gekeken naar de actieve ingrediënten. Zo blijft vitamine C een beproefd middel tegen fijne rimpels. Een fabrikant meldde trots dat zij de ingrediënt vitamine C in een crème hebben weten te stabiliseren. Iets wat zeker niet makkelijk is en daar kunnen wij ook over meepraten.

Dat de regelgeving in Azië anders is dan in Europa, merk ik onder meer aan de percentages actieve ingrediënten. Enkele fabrikanten hebben bijzonder hoge concentraties van bijvoorbeeld vitamine C of Niacinamide. Deze percentages zijn in de Europese Unie niet altijd toegestaan. Dit hoeft niet per se slecht te zijn, alleen dat er deskundigheid is vereist bij gebruik.

Cosmoprof

Holistische gezondheid en een tikkie ongeduld

In China domineren botanische concepten de gezichtsverzorging, waarbij natuurlijke ingrediënten een prioriteit zijn voor 83% van de consumenten. Traditionele Chinese geneeskunde blijft zeer populair en diepgeworteld in levensstijlen door heel Azië heen. Dit zal een blijvende trend zijn dat alleen toe zal nemen. Ook heeft COVID-19 haar sporen achter gelaten. Doordat iedereen thuis opgesloten zat, is er een toenemende behoefte naar holistische producten waarbij rekening wordt gehouden met zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid. Tevens is de consument meer met preventieve maatregelen bezig.

Bedrijven erkennen dat het weken kan duren voordat je resultaat ziet in je huid en niet iedereen heeft het geduld om te wachten. Zo heb ik een product mogen uitproberen die bestaat uit bekende Aziatische botanische ingrediënten met een instant lifting garantie. Ik moet toegeven dat er enige verbetering in de huid binnen minuten te zien was. Dit is echter een cosmetisch effect en helaas niet voor een lange duur.

Ontdek meer over Anti-aging vanuit een dermatologische oogpunt

Ook is de skin whitening erg in. Een product dat claimt je huid binnen enkele minuten een paar tinten lichter te kunnen maken, heb ik ook mogen testen. Het resultaat na 5 minuten is dat ik nu een kleine lichte vlek op mijn arm heb. Het verschil is zowaar niet te zien en als ik het niemand vertel, was het niet opgevallen. De claim is dat je 15 minuten de crème op je huid moet laten zitten. Overigens gebruiken ze in Azië chemische whitening, wat in Europa niet is toegestaan.

Personalisatie en klantgerichtheid

Consumenten betrokkenheidstrategieën in de schoonheidsindustrie evolueren met aanpassing en personalisatie als belangrijke drijfveren. Diverse invloeden en individuele perspectieven vormen de schoonheidsindustrie. De benadering van “one-size-fits-all” neemt af, waarbij consumenten op zoek zijn naar producten die aansluiten bij hun unieke voorkeuren en identiteiten. Niet alle crèmes zijn geschikt voor jou. Daarom is het goed om je huid te laten checken door een professional en je te laten adviseren wat goed voor jouw specifieke huid.

Verder kijken

Cosmoprof Asia 2023 was niet alleen een venster naar de toekomst van schoonheid, maar het was ook een moment van reflectie. Het bevestigde niet alleen de richting die de industrie inslaat, maar ook hoe onze toewijding aan de huidverzorging naadloos past in deze evolutie.

Cosmo-Asia-Uitgang
Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.