Gezicht Reinigen Voor Mannen Met Zeep - Zeepbubbels

Gezicht reinigen mannen

Gezicht Reinigen Mannen - Man Reinigt Zijn Gezicht Met Water

Gezicht reinigen voor mannen? Als je als man je huid goed wil verzorgen is gezichtsreiniging heel belangrijk. Gezichtsreiniging is een belangrijk onderdeel van een goede (natuurlijke) huidverzorging.

Op deze pagina over gezichtsreiniging voor mannen gaan we in detail in op

Gezichtsreiniging voor mannen in cijfers

 • 33% van de mannen wassen hun gezicht niet dagelijks.
 • Van de mannen die hun gezicht wassen, gebruiken 63% geen gezichtsreiniger.
 • 32% van de mannen gebruiken een blok zeep om hun gezicht te wassen.

Gezichtsverzorging voor mannen, 3 stappen in seconden!

 1. Exfolieer je huid met een milde natuurlijke (zonder microplastics) huidscrub 1-2 x per week om dode huidcellen te verwijderen. (Duur 30 seconden)

2. Gebruik een milde huidcleanser voor het gezicht en reinig de huid 2 x per dag. (Duur per keer 30 seconden)

3. Moisturize je gezicht (Duur 20 seconden)

Voordeel op termijn, frissere, schone en gehydrateerde huid, duur 60 – 90 seconden per keer.  Korter dan tandenpoetsen (advies tijd 120 seconden) en dat doe je dagelijks.

Voor meer info: Hebben mannen een andere gezichtsverzorging nodig dan vrouwen?

Wist je dat: gezichtsreiniging voor mannen

Ook mannen hebben baat bij gezichtsreiniging als onderdeel van hun standaard huidverzorgingsroutine.

Mannenhuid en talg

Mannen hebben een vettere huid in vergelijking tot vrouwen. Dat komt doordat mannen door testosteron 2x zoveel sebum (talg) produceren. De overtallige sebum kan de huid doen glimmen, vooral op het voorhoofd. 

Een teveel aan sebum kan leiden tot acne en onrustige huid. De correlatie overtallige sebum en het krijgen van acne is niet 1 op 1. De samenstelling van sebum, huid acne bacterie (cutibacterium acnes) en teveel aan dode huidcellen (folliculaire hyperkeratinisatie) spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van acne. 

Voordeel gezichtsreiniging

Door je huid te reinigen, kun je overtollig talg verwijderen, waardoor je huid minder glimmend wordt. Dit is vooral nuttig als je last hebt van een vette huid in combinatie met acne. Het reinigen van je gezicht kan dan helpen om onzuiverheden te verminderen en de kans op toekomstige uitbraken te verkleinen.

Closeup Van Man Met Acne
Man-Die-Zijn-Gezicht-Wast

Juiste product voor gezichtsreiniging

Uit een Amerikaanse enquête is gebleken dat mannen, om praktische redenen, vaak een blok zeep gebruiken om hun gezicht te reinigen. Dit is niet alleen te agressief voor de huid, maar kan ook leiden tot huidklachten zoals roodheid, schilfering en een strakke huid. Hierdoor neemt het risico op verergering van huidproblemen zoals eczeem en rosacea toe. Bovendien blijkt dat 1/3 van de mannen hun gezicht NIET dagelijks wast.

Milde gezichtsreiniger

Een advies voor het reinigen van je gezicht is om gebruik te maken van een milde gezichtsreiniger die speciaal ontwikkeld is voor het gezicht. Op die manier kun je overtollig talg, bacteriën en andere verontreinigingen van je huid verwijderen op een zachte en effectieve manier.

Gezicht reinigen

Een diepere reiniging van de huid houdt niet alleen het verwijderen van onzuiverheden in, maar ook het weghalen van overtollige talg op de huid. Er bestaat geen enkelvoudige beste gezichtsreiniging die voor iedereen werkt. Het is echter van belang om te kijken naar je eigen huidtype, of deze nu droog of vettig is. Het is ook belangrijk om te kijken naar de behoeften van je huid, of deze behoefte heeft aan een milde of een diepere reiniging.

Om te bepalen wat voor huidtype je hebt, kun je een eenvoudige test uitvoeren door naar de verschillende zones in je gezicht te kijken:

Vette huid: Dit merk je vooral in de T-zone, het gebied van het voorhoofd en de neus. De huid zal er glanzend uitzien en vettig aanvoelen, wat kan leiden tot puistjes als gevolg van een verhoogde talgproductie.

Droge huid: Dit herken je aan schilfering. De huid voelt ruw aan en kan schilferig zijn. Het kan jeuken, geïrriteerd en dof uitzien. De huid voelt trekkerig aan.

Normale huid:Bij een normale huid is er sprake van een evenwichtige balans tussen droogheid en vetgehalte. De T-zone is in balans en de huid voelt niet droog of vettig aan.

Stappenplan gezichtsreiniging voor mannen

Een milde reiniging van de huid heeft als doel de onzuiverheden op de huid te verwijderen. Gedurende de dag worden we blootgesteld aan diverse factoren, zoals luchtverontreinigingsdeeltjes, weersinvloeden, beroepswerkzaamheden en transpiratie. Om het gezicht goed te reinigen, volg je de volgende twee stappen:

Huid Reiniging Vrouwen Mannen En Vrouwen Step 1 Cleansingmilk

Stap 1

Voor de eerste reiniging is Iconic Elements Cleansingmilk Step 1. Het is een zachte en milde reiniger. Het reinigt de huid in één simpele stap. De Cleansingmilk bevat een combinatie van verschillende oliën waaronder zonnebloem (Helianthus Annuus) en amandel (Prunus Amygdalus Dulcis) om huidonzuiverheden te verwijderen. Aloë vera zorgt voor een kalmerend en hydratie van de huid.

Klik hier om naar het product te gaan

Stap 2

Cleansinglotion Step 2 is een milde lotion. Zorgt voor een diepere huidreiniging en corrigeert de huid eigen zuurgraad. De komkommer-, lavendel- en kamille-extracten zorgen voor een frisse verkoeling en minder irritatie.

Klik hier om naar het product  gaan

Huid Reiniging Mannen Vrouwen Celansinglotion Step 2

Droge huid reinigen bij mannen​

Een droge huid heeft neiging tot snellere huidirritaties zoals jeuk en schilferingen. Toch is het belangrijk een droge huid te reinigen. Hoewel acne minder op de voorgrond staat, kunnen fijn stof op de huid andere problemen veroorzaken. Zoals pigmentvlekken, ook verergering van verstoring huidbarrière, eczeem, psoriasis tot zelfs huidkanker zijn gecorreleerd met fijnstoffen op de huid.

Advies: gebruik een milde reiniger (Step 1) geschikt voor het gezicht.

Droge Huid

Vette huid reinigen bij mannen

Man-Wast-Gezicht-Met-Reiniger-640-960

Een glimmende vette huid is niet alleen zichtbaar maar ook te voelen. Een vettere huid veroorzaakt door teveel aan talg kan leiden tot acne.

Het reinigen van de huid verwijdert talg, ongewenste huid bacteriën en luchtverontreinigingsstoffen.

Advies: gebruik 2x dag een milde gezichtsreiniger. Step 1 cleansingmilk en step 2 cleansinglotion zijn milde reinigingsproducten met de pH waarde van je huid.

De beste gezichtsreinigingsproducten voor mannen

Hieronder onze selectie gezichtsreinigingsproducten voor mannen EN verzorging na huidreiniging

 • Alle producten hebben de ideale pH 5 zuurgraad – voor een goede huidweerstand en huidbarrière.
 • Vegan, Zero Plastic inside
 • Iconic Elements huidverzorging is door EU Business News uitgeroepen tot de Best Holistic skincare line 2022.

Onze mannelijke klanten over onze gezichtsreinigingsproducten

John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over onze gezichtsreinigingsproducten

Door dagelijks 2 x per dag hun gezicht te reinigen met een milde cleanser geschikt voor het gezicht. Het gebruik van shampoo, zeep of douchegel om gezicht te reinigen is te agresief voor de huid.

Uit onderzoek onder mannen, is gebleken dat 2 x per dag, ochtend en avond de gezicht reinigen resulteerde in significant minder puisten en comedonen.

https://youtube.com/shorts/PM0kc1ff1A0?feature=share

Voor betere huidtextuur, minder pigmentvlekken en minder acne.

Gebruikte bronnen

 1. Tiege, men skin care statistics 2020
 2. KBV Research, Natural Skin Care Products Market Size, Growth & Share 2026
 3. AlixPartners, Naturally Beautiful: Millennials and preferences in beauty and personal care products 2019
 4. Choi JM, Lew VK, Kimball AB. A single-blinded, randomized, controlled clinical trial evaluating the effect of face washing on acne vulgaris. Pediatr Dermatol. 2006;23(5):421-7
 5. Youn SW. The role of facial sebum secretion in acne pathogenesis: facts and controversies. Clin Dermatol. 2010 Jan-Feb;28(1):8-11. 
 6.  Roberts W. Air pollution and skin disorders. Int J Womens Dermatol. 2020 Nov 25;7(1):91-97.
 7.  Vierkötter A, Schikowski T, Ranft U, Sugiri D, Matsui M, Krämer U, Krutmann J. Airborne particle exposure and extrinsic skin aging. J Invest Dermatol. 2010 Dec;130(12):2719-26.
 8.  Grether-Beck S, Felsner I, Brenden H, Marini A, Jaenicke T, Aue N, Welss T, Uthe I, Krutmann J. Air pollution-induced tanning of human skin. Br J Dermatol. 2021 Nov;185(5):1026-1034.
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.