Gezicht Reinigen Voor Mannen Met Zeep - Zeepbubbels

Gezicht reinigen vrouwen

Vrouw Wast Gezicht Met Gezichtsreiniger

Als je als vrouw je huid goed wil verzorgen is gezichtsreiniging ook belangrijk. Gezichtsreiniging is een belangrijk onderdeel van een goede (natuurlijke) huidverzorging.

Op deze pagina over gezichtsreiniging voor vrouwen gaan we in detail in op

Gezichtsreiniging voor vrouwen in cijfers

 • Uit onderzoek in de VS is gebleken dat de grootste gebruikers van gezichtsreinigers vrouwen tussen de 18 en 29 jaar zijn.
 • Van de vrouwen tussen de 18 en 59 jaar, hebben 30% geen idee hoeveel ze aan gezichtsreinigers uitgeven.
 • 6% van de vrouwen in VK vinden het merk niet belangrijk bij hun keuze van producten.

Gezicht reinigen vrouwen in 4 korte stappen

 1. Verwijder make-up en foundation met een herbruikbaar make-up verwijder doekje of wattenschijfje.

 2. Breng cleansing milk aan op het doekje of wattenschijfje en begin met het reinigen van de oogleden en wimpers voordat u het gezicht reinigt.

 3. Gebruik een milde reinigingslotion op een apart wattenschijfje of make-up verwijder doekje voor een diepere reiniging van de huid en het herstellen van de pH-waarde van de huid.

 4. Breng ten slotte een huidbarrière herstellende of corrigerende crème of serum aan om de huid te voeden en te beschermen.

Voor meer info: de wetenschap van huidverzorging volgens je leeftijd

Wist je dat: gezichtsreiniging voor vrouwen

Het reinigen van je gezicht twee keer per dag is een standaard huidverzorgingsroutine. Dit zijn enkele ‘wist je dat’ antwoorden op basis van vragen tijdens een dermatologisch consult.

Dermatologische feitjes

 • De huid van vrouwen reageert sneller op prikkels door verhoogde sympathische zenuwprikkeling en bij lagere temperaturen verwijden de bloedvaten in de huid sneller. Hierdoor krijgen vrouwen sneller last van een rode en gevoelige huid. Kies daarom producten die passen bij jouw specifieke huidtype (droog, normaal, vet of gemengd).
 • Vrouwen hebben in vergelijking tot mannen minder vochtverlies (TEWL) uit de huid. De ervaring  en gevoel van een drogere huid bij vrouwen daarentegen is meer dan bij mannen.
 • Herstel van je huid eigen zuurgraad,  rond pH 5 zorgt voor een betere huidweerstand (je goede huid microbioom gedijen), minder snel eczeem, minder acne en vertraagd huidveroudering zoals fijne lijnen en rimpels . Alle Iconic Elements huidverzorgingsproducten benaderen de ideale huidzuurgraad en ligt rond pH5.
 • Reiniging van de huid is ook goed voor mensen met dermatologische huidproblemen zoals: eczeem, rosacea, zonbeschadigde huid, acne, beroeps gerelateerde dermatitis.

Als je geen make-up draagt, moet je je gezicht nog reinigen?

Dit is een veel voorkomende en logische vraag.

Het reinigen van je huid dient niet alleen om make-up te verwijderen, maar ook om de invloeden van buitenaf tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan uitstoot van auto’s, rook, luchtvervuiling en zelfs het koken of bakken kan effect hebben op de huid.

Uit onderzoek toonde een relatie tussen luchtverontreiniging en 20-35% meer ongewenste pigmentvlekken in het gezicht.

De huid is ook een actief orgaan: het produceert zweet door lichamelijke inspanning, talg en vernieuwt huidcellen. Een teveel aan talg kan leiden tot een glimmende en vette huid, terwijl opgehoopte dode huidcellen je huid ongemerkt dof kunnen maken en de poriën kunnen verstoppen.

Dit alles kun je huid beïnvloeden, je huid ziet er doffer uit, poriën raken verstopt. En op den duur kan dat leiden tot acne, pigmentvlekken en eczeem.

Een goede milde reiniger met de juiste zuurgraad verwijdert de onzichtbare deeltjes, talg en dode huidcellen. Hierdoor houd je je huid beter in conditie.

Gezicht schoonmaken

 Gezichtsreiniging voor vrouwen is verschillend dan bij mannen. Door het gebruik van cosmetica, foundation, make-up is het belangrijk de huid goed te reinigen. Er is geen beste gezichtsreiniging voor iedereen, het is belangrijk om naar je eigen huid te kijken en de behoefte van je type huid:

 • Normale huid
 • Vette huid
 • Droge huid

Gezicht reinigen stappen voor de normale huid

Basis stap huidreiniging

Oppervlakkige huidcellen kunnen de huid doffer uit laten zien en huidporiën verstoppen. Verwijder regelmatig deze dode huidcellen met behulp van natuurlijke scrub zonder microbeats of gebruik een fruitzuur foamer, masker of gel. 

Gebruik je geen make-up, foundation of andere cosmetica producten dan is gewoon een washandje met lauwwarm water de eerste stap. Droog je gezicht door te deppen met een droge doek. Breng  tenslotte een hydraterende creme aan of combineer een kalmerende serum en een hydraterende dag of nacht crème.

 
Gezicht Reinigen Gezichtsreining Huid Vrouwen Stappen

Stap 1 – cosmetica verwijdering

Er zijn verschillende manieren om cosmetica te verwijderen, zoals het gebruik van milde cleansingmilk, zeepvrije producten of reinigingsolie. Breng de reinigingsolie of de milde cleansingmilk aan op een wattenschijfje of een herbruikbaar make-up doekje. Reinig vervolgens je gezicht met lauwwarm water en dep het droog met een schone droge doek.

Stap 2 – diepe huidreiniging

Nu alles bovenop de huid verwijderd is, is de huid klaar voor de volgende stap: een diepere huidreiniging en herstel van je zuur graad. Door het herstel van je huidzuurgraad, versterk je de huidbarrière en de huidweerstand. Meer over de juiste zuurgraad van je huid. Een diepere reiniging van je huid gebruik je de milde Cleansinglotion, step 2 dat het gezicht weer terugbrengt naar de natuurlijke pH waarde.

Een gerandomiseerde studie  concludeerde dat er minder talg en roodheid in het gezicht aanwezig was na het gebruik van een  natuurlijk cleansinglotion.

Waterdruppel
Huid Hydratatie Na Gezichtsreiniging Droge Huid

Stap 3 – hydrateer je gezicht na reiniging

Na het reinigen van de huid is het essentieel om de huid goed gehydrateerd te houden, dit is stap 2. Dit kan bereikt worden door het gebruik van een crème, zalf of een combinatie van een serum en crème (ook wel bekend als layering). Let op: lotions bevatten relatief meer water dan crèmes en zalven, waardoor ze de huid meer kunnen uitdrogen. Het water verdampt namelijk en onttrekt hierdoor vocht uit de huid.

Hydrateer of corrigeer je huid blijft belangrijk om de huid in conditie te houden. Hierbij kunnen verschillende factoren een rol spelen.

 • Leeftijd, als je rond de 20 jaar bent dan heb je andere huidverzorging nodig dan wanneer je 40 jaar bent.
 • Menstruele cyclus, de cyclus heeft effect op je huid.
 • Menopauze, droogheid, vlekken en fijne lijnen staan meer op de voorgrond.

Wist je dat Niacinamide (vitamine B3) op je huid gunstige effecten hebben op: vermindering pigmentvlekken, verbetering van de huidbarrière en geschikt voor mensen met acne of rosacea.

Bekijk Iconic Elements huidverzorgingsproducten en Spotreducer (Niacinamide).

Droge huid reiniging bij vrouwen

Je hebt last van een droge huid wanneer de opperhuid minder dan 10% water bevat. Dit herken je wanneer de huid wit schilferig is, gepaard met jeuk. Bij een droge huid, vermijd:

 • Het gebruik van zeep producten. Je huideigen oliën wordt als het ware door zeep weggestript. 
 • Lotion voor de huid als je een droge huid hebt. Een lotion bevat meer water en verdampt op de huid. Door de verdamping onttrekt er meer vocht uit de huid wat leidt tot een drogere huid.

Bij het reinigen van je gezicht, ga na stap 1, het verwijderen van cosmetica, door naar stap 3, het hydrateren van je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je niet verder vocht onttrekt aan de huid en dat je het direct hydrateert.

Voor meer informatie over een droge huid, zie ook onze huidadvies over de droge huid.

Vrouw Met Rode Huid Door Teveel Wassen

Vette huid reinigen bij vrouwen

Acne Littekens Vrouw Met Huidproblemen Onder Een Vergrootglas

Als je een talgrijke/vette huid hebt met neiging tot puistjes, zijn er verschillende manieren om hier het beste mee om te gaan.

 • Gebruik een foamer, bijvoorbeeld glycolzuur foam 5% of 15%. Andere mogelijkheden zijn gezichtsmaskers, zeepvrije gezichtsreinigers.
 • Dagelijks milde Cleansingmilk Step 1 om make-up, huidverontreiniging zoals talg, luchtverontreiniging te verwijderen.
 • Daarna een milde Cleansinglotion Step 2 voor diepere huidreiniging en herstel van je huid zuurgraad.

Fruitzuur foamer gebruik

Als je voor het eerst start is 2x per week een fruitzuur foamer met bijvoorbeeld glycolzuur tussen 5 en 15% prima. Bouw het op door elke week een foamer dag toe te voegen.

Glycolzuur is een zuur en valt onder de AHA fruitzuren groep. De herkomst van glycolzuur is veelal afkomstig van rietsuiker, ananas of papaja. Glycolzuur is moleculair het kleinste van alle fruitzuren en is wateroplosbaar. Hierdoor dringt het dieper in de opperhuid. Het verwijderd oppervlakkig de ‘dode’ huidcellen en is effectief in het verminderen van overmatige talg op de huid. Hierdoor geeft de huid meer glans, minder pigmentvlekken en  puisten.

 

De beste gezichtsreinigingsproducten voor vrouwen

 • Alle producten hebben de ideale pH 5 zuurgraad – voor een goede huidweerstand en huidbarrière.
 • Vegan, Zero Plastic inside
 • Iconic Elements huidverzorging is door EU Business News uitgeroepen tot de Best Holistic skincare line 2022.

Onze vrouwelijke klanten over onze gezichtsreinigingsproducten

John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over onze gezichtsreinigingsproducten

 1. Bepaal eerst je huidtype.

Doe deze simpele test – door te kijken naar de zones in je gezicht:

Vette huid: je merkt het in de T-zone. De T-zone (het gebied van het voorhoofd en de neus). De huid zal er vettig uitzien en aanvoelen, wat een teken is van een verhoogde talgproductie. Dit kan eventueel leiden tot puistjes.

Droge huid: schilfering staat op de voorgrond. De huid voelt ruw aan en is schilferig. Het kan jeuken, geïrriteerd en dof uitzien  De huid zal trekkerig aanvoelen.

Normale huid: je huid is goed in balans. Niet droog of vettig is. De T-zone is in balans. 

2. Zoek de geschikte gezichtsreinigingsproduct voor je huid

3. Tot slot hydrateer je huid.

Het beste is zowel in de ochtend als in de avond je gezicht te reinigen. Een onderzoek onder mannen was er significant minder acne als ze  tweemaal per dag hun gezicht waste met een milde reiniger.

Het reinigen van je gezicht zorgt voor verwijdering van: dode huidcellen, overmatig talg op de huid, luchtvervuiling, cosmetica en zweet. Hierdoor blijven de poriën schoon, minder doffe huid en huidaandoeningen zoals acne en eczeem.

Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.