Halloween party make-up: houd je huid gezond

Halloween nadert snel, en dat betekent vaak dat we ons hullen in uitgebreide make-up looks. Hoewel die griezelige gezichten en betoverende kostuums je zeker in de Halloween-sfeer brengen, is het belangrijk om te onthouden dat al die make-up je huid behoorlijk kan irriteren. Om goed voorbereid te zijn, geven we je enkele waardevolle tips.

Halloween Iconic Memories

Het is verstandig om je huid goed te reinigen na het dragen van halloween make-up om verschillende redenen:

Poriën verstoppen: Make-up kan de poriën van de huid verstoppen, waardoor vuil en bacteriën zich kunnen ophopen en acne kunnen veroorzaken. Door je huid goed te reinigen, verwijder je de make-up en voorkom je verstopte poriën.

Allergische reacties veroorzaken: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten in make-up, zoals kleurstoffen en geurstoffen. Door je huid goed te reinigen, verwijder je de make-up en verminder je het risico op allergische reacties.

Huid uitdrogen: Sommige make-up producten, zoals poeders en matte lipsticks, kunnen de huid uitdrogen. Door je huid goed te reinigen, verwijder je de make-up en hydrateer je de huid met een vochtinbrengende crème. Meer hierover: huidadvies thema droge huid

Huid beschadigen: Het verwijderen van make-up kan soms moeilijk zijn en als je te hard wrijft, kan dit de huid beschadigen. Door je huid goed te reinigen, verwijder je de make-up op een zachte manier en voorkom je beschadiging van de huid

Maar geen zorgen, we hebben je gedekt. Ontdek hoe je je huid gezond kunt houden tijdens Halloween en erna.

Halloween huidroutine

Stap 1: Grondige Make-up Verwijdering met Iconic Elements Cleansingmilk

Na een spannende nacht, is het cruciaal om je make-up volledig te verwijderen. Iconic Elements Cleansing Milk, Step 1 in je routine, is perfect voor het verwijderen van make-up en onzuiverheden van het huidoppervlak. Hiermee voorkom je dat vuil en make-up resten in je poriën blijven zitten en mogelijke irritaties veroorzaken.

Stap 2: Diepe Reiniging met Iconic Elements Cleansinglotion

Om ervoor te zorgen dat er geen resten achterblijven, volgt Step 2: Iconic Elements Cleansinglotion. Dit gaat dieper in de poriën en verwijdert opgehoopte onzuiverheden, talg en bacteriën die acne kunnen veroorzaken. Een grondige reiniging is essentieel, vooral na een nacht vol make-up.

Wil je meer weten over reiniging van je gezicht: huidadvies thema gezicht reinigen

Kalmeer je geïrriteerde huid met Calming cream

Als je huid geïrriteerd is door de make-up, biedt Iconic Elements Calming Cream de perfecte oplossing. Het bevat kalmerende ingrediënten zoals Avena Sativa (haverextract), Marshmallow Root en Ectoine om roodheid te verminderen en je huid te beschermen tegen verdere irritatie.

Voor de droge huid: Natural Moisturizer cream

Is je huid uitgedroogd na al het feesten? Iconic Elements’ Natural Moisturizer Cream is perfect om je huid opnieuw te hydrateren. Het bevat een krachtige mix van natuurlijke balsem, ceramide, squalane en glycerine, en biedt een drievoudige werking om je huid optimaal te verzorgen. Vergeet die droge huid en geniet van een soepele, gehydrateerde teint.

Dus, terwijl je je klaarmaakt voor een spooktaculaire Halloween, onthoud dat het behouden van je huidgezondheid net zo belangrijk is als je geweldige kostuum. Iconic Elements staat altijd voor je klaar om je te helpen stralen, zelfs na de engste nacht van het jaar!

Halloween
Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.