Handeczeem en droge huid – hoe voorkom je dat!

In een korte tijd is Nederland volledig in de ban van de COVID-19 epidemie. Het advies om je handen vaak en lang met zeep te wassen is een van de goede strategieën om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen.

Veel vragen over een droge huid en wat je eraan kan doen

Onze natuurlijke bescherming is de bovenste huidlaag (epidermis) en daar bevindt tussen de huidcellen ook een laagje vet. Je kunt het vergelijken met bakstenen en cement waarbij de huidcellen bakstenen zijn en vetlaag het cement. Het beschermt ons tegen huid uitdroging en schadelijke indringers zoals schimmels en bacteriën.

Door je handen frequenter te wassen, desinfecterende handalcohol en andere invloeden van buitenaf kan het dunne vetlaagje verdwijnen. Hierdoor kun je huid het vocht niet goed vasthouden en ontwikkel je een droge huid. In een milde vorm is er vaak alleen schilferigheid zonder klachten, maar als de huid heel droog wordt, ontstaat er jeuk en eczeem.


Handeczeem voorkomen, hoe doe je dat?


1. Gebruik een hypoallergene zeepoplossing zonder parfumstoffen
2. Lauw water, niet te warm of koud
3. Gebruik na het drogen een vette crème zonder parfum. Ook tussendoor zoveel mogelijk een vette crème aanbrengen. Een lotion wat prettiger aanvoelt, bevat percentueel meer water, hierdoor droogt een lotion de huid meer uit.
4. Vermijd directe huidcontacten met irriterende stoffen zoals oplosmiddelen, lijmen, poetsmiddelen, azijn, zuren, citrus vocht sappen, kruiden, prei en uien.
5. Gebruik een mild desinfectans, de ene merk kan meer irriteren dan het andere.

Voor een droge huid – ook geschikt voor de handen:
I
conic Elements Natural Moisturizer Cream heeft deze drie (occlusief, humectant en emollients) elementen verwerkt om de droge huid beter aan te pakken.
Geschikt voor droge, gevoelige huid en kinderen. 
0%: synthetische ingrediënten, minerale oliën, parfum, wolvet (lanoline) 

Handeczeem

Nu je hier bent

Het advies is de handen goed en grondig voor minimaal 15 seconden te wassen en/of te desinfecteren is verstandig. Een ander probleem kan zich voordoen, handeczeem door vaak handen. In een milde vorm is er vaak alleen schilferigheid zonder klachten, maar als de huid heel droog wordt, ontstaat er jeuk en handeczeem. Er zijn verschillende soorten handeczeem, ook al lijkt het op elkaar. Handeczeem krijgt u afhankelijk van het stadium waarin het eczeem zich bevindt, verschillende soorten klachten.  Lees meer over verschillende vormen van handeczeem

Volg Ons Iconic Elements Op Facebook En Instagram
Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.