Iconic Elements minerale zonnebrandcrème

Dermatologen zien een toename aan huidkanker en het blijft stijgen. 10 jaar geleden kregen 31.000 mensen huidkanker en in 2016 kregen ruim 55.000 mensen huidkanker en is daarmee de meest voorkomende kanker in Nederland. Dermatoloog dr. Francis Wu, founder van Iconic Elements crème lijn, is actief als gastdocent in de voorlichting en herkenning van huidkanker voor huidtherapie studenten op de Hooge School Den Haag.

Naast goede voorlichting over huidkanker, is bescherming van de huid tegen de zon met een zonnebrandcrème essentieel.

Op dit moment zijn er twee groepen zonnebrandfilters:  fysische minerale filter en chemische filters. Maar de verschillende filters die in zonnebrand crème worden gebruikt zijn talloos.

Vaak krijgen wij van klanten en patiënten te horen wat voor zonnebrandcrème  geschikt is voor mijn huid. Het liefst makkelijk aan te brengen, niet plakken, veilig en geen huidirritaties veroorzaken. Daarnaast stelde Iconic Elements nog een aantal criteria waaraan een zonnebrandcrème moest voldoen.

Ultraviolete straling

Zoals een directe werking na smeren en niet 20 minuten wachten en voor zonblootstelling aanbrengen. De ultraviolette dekking moet breed zijn, zowel UVA1, UVA2 en UVB bescherming. De intensiteit van UV-B hangt af van het seizoen, de locatie in de wereld en de tijd van de dag. Hoewel minder intens dan UV-B, komen UV-A stralen 30 tot 50 keer vaker voor. De UV-A stralen kunnen oplopen tot 95 procent van alle UV stralen die het aardoppervlak raken.

UVA stralen kunnen in 2 subcategorieën verdeeld worden:

  • Langgolvige UVA1 stralen (400-340nm).
  • Kortgolvige UVA2 stralen (340-320nm).

UVA2 heeft de meeste impact op huidveroudering en UVA1 kan potentieel huidkanker veroorzaken. UVA zijn gedurende alle uren daglicht het hele jaar door met een relatief gelijke intensiteit aanwezig, en kunnen wolken en glas binnendringen.

Gebleken is echter dat de veilige werking van veel zonnefilters onder invloed van licht afneemt. Fotostabiliteit is een must, dat wil zeggen onder invloed van zonlicht blijft de zonnebrandcrème stabiel en goed werkzaam. Veiligheid vinden wij zeer belangrijk, het moet geschikt zijn voor kinderen, zwangeren en ook voor mensen met een gevoelige huid. En tenslotte streven naar een minimale hoeveelheid ingrediënten in een zonnebrandcrème zonder conserveringsmiddelen.

Het is gelukt om aan al deze criteria te voldoen!
Uiteindelijk na 2 jaar zoeken, wetenschappelijke studies volgen, testen, testen en testen heeft  Iconic Elements uiteindelijk gekozen voor de minerale  filter combinatie Zinkoxide en Titaniumdioxide.

100% minerale zonnebrandcrème, geschikt voor kinderen, zwangeren, alle huidtypen.

Geen nanopartikels, geen conserveringsmiddelen en geen chemische filters. Vermijdt (wit) textiel om vlekken te voorkomen, de eventuele vlekken zijn te verwijderen met ossegal zeep.

Picture of Paul Wu

Paul Wu

Paul Wu is co-founder van Iconic Elements. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en heeft internationaal voor meerdere grote organisaties gewerkt zowel als consultant als op management niveau.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.