Iconic Elements huidverzorging product keuze hulp

Er zijn zoveel verschillende huidverzorgingsproducten en welke product is nou geschikt voor mijn huid!

Wij krijgen deze vragen ook! Om je daarbij te helpen om een betere product keuze te maken, hebben wij een huid quiz gemaakt. Op basis van algemene maar ook specifiekere vragen geven we product adviezen.

Doe de Huid Quiz

Iconic Elements Huid Quiz Producten Keuze

Vragen product keuze

Mag je Iconic Elements producten met elkaar combineren?

Ja dat mag, bijvoorbeeld Daycream UVA combineren met SPF30 mineral sunscreen – met name in de lente en zomer periode. Of de anti-aging crème combineren met SPF30 mineral sunscreen

Wat is het verschil tussen daycream met UVA filter en SPF30 mineral sunscreen?

Daycream met UVA filter, dekt zoals de naam suggereert UVA stralen. Deze stralen zijn gedurende alle uren daglicht het hele jaar door met een relatief gelijke intensiteit aanwezig, en kunnen wolken en glas binnendringen.

SPF – Sun Protection Factor is gecorreleerd met UVB stralen en niet UVA. Hoe hoger de SPF waarde hoe meer UVB wordt geblokkeerd en UVA stralen worden doorgelaten. Een SPF 30 blokkeert 97% UVB, SPF50 – 98% UVB stralen.

SPF = UVB en niet UVA

In het kort: In Nederland zijn UVA stralen de hele jaar door gedurende daglicht aanwezig en UVB is het sterkst gedurende lente en zomer periode.

Lees meer over: UVA en SPF

In sommige producten zit parfum in. Mag ik dat gebruiken als ik een parfum allergie heb?

Dermatologen testen parfumallergie door middel van plaktesten op parfummix I en II. -Parfum mix I. Dit is een mengsel van 8 parfumgrondstoffen die in zeer veel parfums voorkomen: eugenol, isoeugenol, oakmoss, geraniol, hydroxycitronellal, a-amylkaneelaldehyde, kaneelaldehyde en kaneelalcohol. -Parfum mix II. Dit is de tweede screeningsmix voor parfumgrondstofffen en bestaat uit alpha-Hexyl cinnamaldehyde 5%, Citral 1%, Citronellol 0.5%, Farnesol 2.5%, Coumarin 2.5 % en Hydroxymethylpentylcyclohexenecarboxaldehyde 2.5%

De parfum concentratie in enkele Iconic Elements producten bevatten minder dan 0.2% en bevat niet de ingrediënten waaruit de parfummixen zijn samengesteld. 

Hoe combineer ik de behandeling van een huidspecialist met Iconic Elements producten?

Als je bijvoorbeeld eczeem hebt en je wordt behandeld met een hormoonzalf. Advies om hormoonzalf in de avond te smeren en overdag een verzorgende crème. Als dat niet lukt omdat je kortdurend 2 x per dag hormoonzalven moet smeren, smeer dan eerst de verzorgende crème en daarna op aangedane huidplekken de behandelzalf van de huidspecialist. Door het zo te doen smeer je niet behandelzalf niet op de ‘gezonde’ huid

Voor meer vragen, mail ons gerust: info@iconic-elements.com

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.