Iconic Elements Spotreducer – Grand Prix de la Beaute Award 2016

Heel blij en trots met onze eerste award. Iconic Elements is een Nederlands huidverzorgingslijn, samengesteld door dermatoloog dr. Francis Wu. Deze award is gegeven voor onze spotreducer, op basis van de samengestelde ingrediënten, smeerbaarheid en smeergevoel.

Award is voor:

Door een unieke combinatie ingrediënten bestrijdt de Spotreducer een ongelijkmatige teint, vlekjes en plekjes. Bevat vitamine B3 (niacinamide) en Ectoïne (een celbeschermende booster) die samenwerken om de huid te beschermen.

Vitamine B3 (niacinamide, nicotinamide)

Als essentiële voedingsstof, speelt vitamine B3 een belangrijke rol binnen de cellulaire productie van energie en is het belangrijk voor de algemene verzorging van de huid. Het helpt om pigmentatie en ouderdomsvlekken te verlichten en vitamine B3 werkt tegen zowel de gele verkleuring van de huid als tegen vlekkerigheid. Vitamine B3 heeft anti-inflammatoire eigenschappen en is een belangrijke aanvullende ingrediënt bij de behandeling van een onrustige huid.

Meer over: Niacinamide een werkzame stof, ontelbare positieve effecten

Pigmentvlekken:

Vitamine B3 remt de directe productie van melanine (huidpigment) niet, maar stopt tot maximaal 68% het transport van melanosomen (orgaantje in een huidcel dat pigment in een pakketje opslaat) naar de omliggende keratinocyten (huidcellen). Uit een klinische studie is gebleken dat bij een toepassing van een crème, die was samengesteld uit vitamine B3, gedurende 8 weken de huid geleidelijk aan lichter werd. De ouderdomsvlekken rond de ogen en op de wangen werden verminderd. Meer over pigment en met name over melanocyten (pigmentcel), melanosomen (pigment pakketje)

Dubbelblind gerandomiseerd onderzoek (Niacinamide versus Hydrochinon bij patiënten met zwangerschapsmasker) uit 2011 concludeerde: Niacinamide verminderde donkere vlekken, ontstekingsreactie en solaire elastose (=verlies van je elastische structuur in de lederhuid) en is een veilig en effectief.

Meer over pigmentvlekken na een huidaandoening

Hydratatie:

Door het voorkomen van zowel vochtverlies als droogte, zorgt vitamine B3 voor een goede huid barrière,dat zonder zwaar en vettig aan te voelen het verlies van water voorkomt. Beoordeeld op transepidermaal waterverlies (TEWL) bleek uit een studie uit 2000 dat slechts 2% vitamine B3 de TEWL met 24% in slechts 4 weken verminderde. Tegelijkertijd werden de essentiële vetzuren en de ceramiden (de natuurlijke lipiden in de opperhuid die beschermen tegen vochtverlies en tegen bacteriën) respectievelijk verhoogd met 67% en 34%.

Huidweerstand en zonneschade vermindering:

Een Australische studie toonde een vermindering van aktinische keratose (voorloper van een huidkanker, plaveiselcelcarcinoom) na het gebruik van niacinamide 1% crème. Daarnaast voorkomt niacinamide de onderdrukking van het immuunsysteem uitgelokt door ultraviolet A (UVA) en B (UVB) stralen. Ultraviolet A is gedurende alle uren daglicht het hele door Altijd aanwezig, ongeacht bewolking, sneeuw, regen of storm.

Ectoïne

Ontdekt in de woestijnen en de zoutmeren van Egypte is ectoïne een natuurlijke stof die micro-organismen beschermt tegen uitdroging, UVA- en UVB-straling en extreme temperaturen. Uit een onderzoek dat onder meer dan 100 vrouwen werd uitgevoerd werd bevestigd dat ectoïne niet alleen rimpels vermindert, maar ook de vorming van nieuwe rimpels voorkomt. Daarnaast ondersteunt ectoïne de herstelmechanismen van de huid tegen UV-schade waardoor de vroegtijdige fotoveroudering wordt beperkt. Ectoïne bindt ook watermoleculen waardoor de huid gladder en soepeler aanvoelt.

Spotreducer Award

Award Spotreducer Iconic Elements By Dr. Wu
Grand Prix De La Beaute Award 2016

Waar staat Iconic Elements by dr. Wu voor

Clean Beauty

Iconic Elements past volledig binnen de visie van Clean Beauty. We werken met duurzame geselecteerde ingrediënten die een goede huidfunctie hebben. Zo wordt je huid verbeterd en beschermd, zonder dat er schadelijke gevolgen binnen je lichaam optreden.

Waar we trots op zijn:

 • Iconic Elements is de eerste brede skincare lijn in Nederland die is ontwikkeld door een dermatoloog.
 • Geformuleerd met dermatologen en allergologen in samenwerking met huidtherapeuten.
 • Bevat natuurlijke ingrediënten.
 • Geen TOP 50 allergenen.
 • Deze lijn heeft een pH waarde van 5. De ideale zuurgraad van de huid, het zorgt voor een natuurlijke huidweerstand en herstel van je huid.
 • Hoge product houdbaarheid door de airless dispenser.
 • Gemaakt in Nederland en voldoet aan de strenge EU richtlijnen.
 • Gebruikt door een brede groep patiënten met een veeleisende huid.
 • De verpakkingen bevatten geen BPA, BADGE, BPAF, BDFGE of BFS chemicaliën.
 • Iconic Elements is proefdiervrij en vegan (bevat geen honing, lanoline, carmine, bijenwas, zijde of keratine).
 • Grand Prix de la Beaute Award 2016 voor Spotreducer

Iconic Elements ingrediënten zijn volledig plastic free, geen microplastics in producten. Met trots dragen we de keurmerk ZERO PLASTIC INSIDE

Picture of Paul Wu

Paul Wu

Paul Wu is co-founder van Iconic Elements. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en heeft internationaal voor meerdere grote organisaties gewerkt zowel als consultant als op management niveau.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.