Iconic Elements minerale zonnebrandcrème is ‘GRASE’

Recentelijk heeft de Amerikaanse voedsel en warenautoriteit, FDA, zonnebrandfilters onder de loep gelegd. Er zijn op dit moment 16 commercieel beschikbare filters, onder te verdelen in 2 groepen: fysieke minerale filters: zinkoxide en titaniumdioxide, werken voornamelijk als kleine spiegeltjes om het licht te reflecteren en een kleiner deel van het ultraviolet licht wordt geabsorbeerd. Chemische filters, absorberen het ultraviolet licht volledig. Uit voortschrijdend inzicht van de afgelopen twintig jaar heeft de FDA het acroniem GRASE voor zonnebrand filters in het leven geroepen. GRASE staat voor: Generally Recognized As Safe and Effective en geen misbranding. Dit is een stap in de goede richting en in Europa is er ook een begin gemaakt om zonnebrandfilters goed te onderzoeken.

Wat is er uit GRASE voort gekomen? Slechts twee van de zestien filters zijn GRASE, te weten Zinkoxide en Titaniumdioxide. Twee filters zijn niet GRASE: PABA en trolamine salicylate en de overige hebben onvoldoende veiligheidsdata om een goede zonbescherming claim te maken. Lees hier het FDA nieuws van 21 februari 2019.

Iconic Elements Mineral Suncare is GRASE

Grase

Iconic Elements kijkt verder!

De impact van zonnebrandfilters op de koraalriffen is enorm, rifdelen sterven uit en worden ookwel ‘Reef Zombies’ genoemd. Recentelijk hebben enkele landen wetten aangenomen die bepaalde chemische zonnebrand filters, waaronder oxybenzone en oxtinoxate verboden. De landen zijn: Maagdeneilanden (Virgin Islands) Palau (West pacific)Mexico, Hawaii, zuid Florida en Bonaire. De impact op de natuur is groot.
Minerale zonnebrandfilters zijn toegestaan. In Europa zijn er geen wetten hierover en is het gebruik van deze filters toegestaan.

Iconic Elements Mineral Sunscreen is Koraal en Zeedieren vriendelijk

Er is nog meer, andere voordelen van Iconic Elements Mineral Sunscreen

  • Een van de weinig beschikbare volledig minerale sunscreen zonder parfum in Nederland.
  • Titaniumdioxide dekt voornamelijk UVB stralen en zinkoxide beschermt de huid beter tegen UVA stralen
  • Werkt direct
  • Fotostabiel, onder invloed van zonlicht blijft de crème stabiel
  • Zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid
  • Veilig voor kinderen, zwangerschap, borstvoeding
  • Geen parfum, geen chemische filters
  • Al onze airless dispensers bevatten geen: BPA, BADGE, BPAF, BDFGE, BPS.

Iconic Elements Spf30
Mineral Sunscreen Spf30

Preventie

Voorkoming van huidkanker en voortijdige huidveroudering zijn de meest belangrijke redenen om goed te smeren. Nederland zit in de top 5 van de meeste melanomen van Europa.

Wat houdt goed smeren in? We brengen minder zonnebrandcrème op onze huid aan en minder frequent dan de aanbevolen om de 2 uur. Lees meer over het aanbrengen van zonnebrandcrème.

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.