dr. Francis Wu interview met Nederlands Tijdschrift voor Huidzorg (NTVH)

In een maandelijks rubriek werden 4 vragen aan professionals in de huidzorg NTVH gesteld. Behandelaars, beleidsmakers, opleiders, verzekeraars, overheid en bedrijfsleven komen aan het woord en geven hun visie. Deze keer is het dr. Francis Wu

NTVH vraag 1: Waarin zit jouw professionele kracht binnen de huidzorg?

In  1998 heb ik mijn artsexamen behaald, daarna diverse medische werkervaringen opgedaan variërend van arts bij de bloedbank, arbo-arts, promotie kankeronderzoek, een aantal jaren in opleiding tot chirurg en opleiding dermatologie gedaan. Door de verschillende ervaringen heb ik vele  waardevolle lessen geleerd.

Hou overzicht en kijk naar het grote plaatje, streef ernaar  ingewikkelde zaken zo simpel mogelijk te houden door dagelijkse voorbeelden te gebruiken om een probleem aan te kaarten en oplossingen te zoeken. Tenslotte hou  adviezen praktisch  en stem af op de situatie. 

NTVH vraag 2: Wat was ooit een ambitie die heeft geleid tot waar je nu bent en/of wat is een actuele ambitie die jou drijft?

Al van kinds af aan wilde ik arts worden, het was een onderbuikgevoel. Het gevoel werd  op jonge leeftijd door ziekenhuisopnames  versterkt met minder fijne herinneringen. Die ervaringen gaf mij een onbeschrijfbare drive om het anders en beter  te doen.

Geloof sterk dat je van iedereen kan leren. Het is een mix van nieuwsgierigheid en delen van je kennis. Het is geweldig om een glinstering in de ogen van een ander te zien als de inzicht die je geeft, bij hen landt.

Focus, we leven in een snelle wereld met veel prikkels, af en toe is het goed om bij zaken waar je mee bezig bent, stil te staan. Het is mooi om een doel te hebben maar soms is het nog zinvoller om te weten waar je  op dit moment staat.  Hiermee kan je de koers naar je doel beter bijsturen.

NTVH vraag 3: Als je nu iets mocht toevoegen aan de huidige zorg of verzorging van de huid, wat zou dat zijn?

Zou graag een bevolkingsonderzoek willen hebben voor het screenen van huidkanker en moedervlekken. Voor darm, baarmoederhals en borstkanker  bestaat het  al , maar voor de meest voorkomende kankersoort, de huid  ontbreekt  het.

Nederland staat in de top 5 met de meeste huidkanker van Europa en het neemt toe. In de praktijk merk  ik de toename ook.  De impact van het hebben van een huidkanker kan enorm zijn. Mensen vertrouwen hun huid niet meer, elke nieuwe schilfer, vlekje en jeukend plekje geeft onzekerheid.  

NTVH vraag 4: Hoe zal de huidzorg zich in de toekomst ontwikkelen?

Personalised medicine gaat een belangrijkere rol spelen. De patiënt staat meer op de voorgrond waarbij de wensen maar ook de klachten centraler gaan staan. One-shop stop consult: patiënten zijn beter geïnformeerd door de vele beschikbare medische informatie op het internet en hebben hierdoor vele vragen. Vaak zijn er ook vragen die buiten je expertise vallen.  Een geïntegreerd spreekuur met meerdere specialisten die bij een consult betrokken zijn met een behandelplan afgestemd op de individu zelf. De ene persoon is de ander niet,  wat voor de een goed werkt kan bij een ander geen effect hebben.  

Ook nazorg adviezen met oog op preventie gaat een belangrijke rol spelen. Remissieduur van chronische aandoeningen is te verlengen bij goede nazorg adviezen.

Huidtherapie heeft vele kwaliteiten om de zorg naar een hoger plan te brengen en een door middel van een samenwerking met dermatologen kunnen we elkaars kennis aan vullen en vergroten. We hebben goede ervaring in pre-screening van de huid door een huidtherapeut, maar ook voor  het geven van eczeem en acne nazorg adviezen.

Ntvh

Nu je hier bent

Vind je het belangrijk om je huid goed te verzorgen?
En ben je bewust wat je op je lichaam smeert?
Dan zijn de proefdiervrij ontwikkelde, vegan producten van Iconic Elements zeker iets voor jou!

‘Mijn ideale crème moest veilig in gebruik zijn en een hoge werkzaamheid op de huid hebben. Daarnaast moest het geschikt zijn voor zowel de gezonde huid als voor patiënten met huidproblemen.’ – dermatoloog Francis Wu

Dr. Francis Wu is sinds 2004 actief in het vak dermatologie, waarin hij is gepromoveerd. Hij is hoofdoprichter van de huidverzorgingslijn Iconic Elements, waar hij zijn eigen visie vanuit zijn kennis en de wetenschap in is verwerkt. Meer over ons

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Aanbevolen berichten

Lipoma are adipose tumors located in the subcutaneous tissues.
Geen onderdeel van een categorie

NPO-1 Zorgwaakhond

Eerder hadden we in maart 2018 over een zeer zeldzaam probleem, de ziekte van Dercum, geschreven. Een aandoening gekenmerkt door pijnlijke vetbulten en ook andere

Lees meer »
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.