Krant NRC: Schaf koraalonvriendelijke zonnebrandcrème af

Koraalonvriendelijke Zonnefilters Minerale ZonnebrandcremeToeristen zijn bewust van de schadelijke gevolgen van de zon, maar niet van koraalonvriendelijke filters.

Tijdens de zomer is het goed om jezelf te beschermen tegen de zon door onder andere zonnebrandcrème te gebruiken. Tussen het zonnebaden door zoeken we verkoeling door de zee in te gaan.

Het gevolg is dat de zonnebrandcrème van je lichaam wordt afgespoeld. De meeste mensen weten inmiddels dat ze zich na het zwemmen weer goed in moeten smeren om je te beschermen tegen de zon.

Maar sommige zonnebrand ingredienten zijn schadelijk voor de omgeving

Wat zij zich minder goed realiseren is dat de zonnebrandcrème in de zee terechtkomt. Soms bevatten de zonnebrandcrèmes chemische stoffen, zoals Oxybenzon, die schadelijk zijn voor de natuur. In 2017 spoelde er naar schatting 8000-16000 ton zonnebrandcrème in de koraalriffen. Kwetsbare organismen zoals koraalriffen ondervinden daar enorme last van, zoals wij dat in een van onze eerdere berichten hebben geschreven.

Koraalriffen groeien grofweg 5 tot 25 mm per jaar. Sommigen hebben een leeftijd van zo’n 1000 jaar . Ze werden al bedreigd door de toename van de zee temperatuur, nu ook door de stoffen in sommige crèmes. Des te belangrijker dat we ons blijven inzetten om verdere reductie van koraalriffen en andere diersoorten tegen te gaan.

De NRC heeft in augustus een artikel gepubliceerd over de gevolgen van het gebruik van zonnebrandcrème in de Caraïben. Daarin staan de gevolgen van het gebruik van deze schadelijke varianten en hoe we dit kunnen voorkomen.

Smeer bewust voor jezelf en de omgeving

Het blijft belangrijk om jezelf goed in te blijven smeren tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Er zijn genoeg alternatieve zonnebrandcrèmes beschikbaar die geen schadelijke stoffen bevatten voor de omgeving. Het vinden van de milieuvriendelijke varianten is niet altijd even makkelijk. Bij twijfel, vraag dit na in de winkel bij het winkel personeel of bij de fabrikant.

Iconic Elements Mineral Sunscreen

De Iconic Elements Mineral Sunscreen is volledig natuurlijk en koraalvriendelijk. Het is een fysische crème, dat wil zeggen dat er geen chemische filter er in zit. De bescherming is op basis van non-nano zinkoxide en titaniumdioxide. Zo kunnen we verantwoord zonnen voor onszelf en de omgeving.

Picture of Paul Wu

Paul Wu

Paul Wu is co-founder van Iconic Elements. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en heeft internationaal voor meerdere grote organisaties gewerkt zowel als consultant als op management niveau.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.