Melasma en anticonceptie pil gebruik – moet ik altijd stoppen?

Sommige anticonceptie pillen kunnen melasma veroorzaken. De merknamen Marvelon®, Microgynon® zijn in verband gebracht met het uitlokken van melasma. Andere anticonceptie merken kunnen deze donkere vlekken echter ook als bijwerking geven.

Helaas is het stoppen met de pil niet altijd voldoende om de pigmentvlekken te laten verdwijnen. Het lijkt erop dat wanneer het pigmentsysteem van je huid in een hogere versnelling staat, het niet vanzelf weer normaal wordt. Dit betekent dat de pigmentcellen in je huid nog steeds overactief kunnen zijn, zelfs nadat je gestopt bent met het gebruik van de pil.

Als je de pil als anticonceptiemiddel gebruikt en je wilt de pigmentvlekken verminderen, kun je je arts vragen om een lichtere pil. Dit kan soms helpen bij het verminderen van de pigmentatie, maar het is geen garantie dat de vlekken volledig zullen verdwijnen. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat het verminderen van pigmentvlekken een langzaam en geleidelijk proces kan zijn.

Meer over pigmentcellen in je huid

Door met anticonceptie pillen

Als je tevreden bent met de huidige anticonceptiepillen, dan kan je het blijven slikken. In de tussentijd kan je je arts vragen wat de juiste behandeling is voor uw pigmentvlekken. Gebruik overdag altijd een minerale zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en deze cosmetische ingrediënten kunnen pigmentvlekken doen verminderen: Vitamine C, E, Niacinamide vanaf 4%, Retinol, Arbutine, Hydrochinon, Resveratrol, Aloe Vera, Emblica, Kojic Acid.

Hoe kan Iconic Elements je helpen?

Iconic Elements biedt twee krachtige producten, de Spot Reducer en het Targeted Pigment Serum, die effectief kunnen zijn bij het verminderen van pigmentvlekken. Hier is waarom en hoe ze kunnen helpen:

 Anticonceptie Pil Pigmentvermindering Targeted Pigment Serum Spotreducer Melasma Chocolade Acne
Iconic Elements Selectie

Niacinamide (Vitamine B3): Zowel de Spot Reducer als het Targeted Pigment Serum bevatten niacinamide, een ingrediënt dat bekend staat om zijn vermogen om de huid te verhelderen. Niacinamide reguleert de productie van melanine, het pigment in de huid dat verantwoordelijk is voor donkere vlekken. Hierdoor vervagen pigmentvlekken geleidelijk en wordt de huidskleur egaler.

Arbutine: Het Targeted Pigment Serum bevat arbutine, een natuurlijk ingrediënt afkomstig van planten. Arbutine staat bekend om zijn vermogen om hyperpigmentatie te verminderen. Het remt de activiteit van tyrosinase, een enzym dat betrokken is bij de productie van melanine. Hierdoor wordt de huidskleur gelijkmatiger en verminderen donkere vlekken.

Malic Acid: Dit ingrediënt, aanwezig in het Targeted Pigment Serum, heeft milde exfoliërende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en verbetert de algehele huidtextuur. Dit draagt bij aan het verminderen van de zichtbaarheid van pigmentvlekken.

Drievoudige werking: De combinatie van deze ingrediënten in zowel de Spot Reducer als het Targeted Pigment Serum zorgt voor een krachtige drievoudige aanpak tegen hyperpigmentatie. Ze reguleren niet alleen de melanineproductie, maar verminderen ook de overdracht van pigment naar huidcellen en zorgen voor een zachte exfoliatie van de bovenste huidlaag.

Regelmatig gebruik van deze producten kan de tekenen van melasma verminderen en geleidelijk leiden tot een egalere en stralendere huidteint. Ga voor een stralende huid en ontdek het potentieel van Iconic Elements’ Spot Reducer en Targeted Pigment Serum.

Nu je hier bent

Onder invloed van zwangerschapshormonen kan tijdens de zwangerschap inderdaad melasma (50-70%) ontstaan. Gelukkig verdwijnen deze vlekjes bij de meeste vrouwen vanzelf na de bevalling. Pigmentvlekken hoeven dus niet direct actief behandeld te worden. Meer over zwanger en ik heb melasma

Zwangerschap En Huid Melasma Pil Anticonceptie
Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.