Huidverzorging mannen

Mannen

Traditioneel verzorgen mannen hun huid vrij simpel. Huidverzorging mannen focus voornamelijk op scheren, douche producten en haarverzorging.  De laatste jaren, mede door social media streven mannen naar een gezondere en een frissere huid.

De trends in mannelijke huidverzorging.

 • Baardverzorging
 • Baard scheren
 • Concealers voor een egale huidteint en donkere oogkringen
 • Pigmentvlekken
 • Ook mannen zijn meer bewust van Clean en Green producten, zoals microplastic vrij, duurzaam en niet teveel ingrediënten.
Huidverzorging Mannen Frisse Start

Huidverzorging voor mannen in cijfers

 • 83% van Generatie Z (geboren tussen 1997 – 2012) hebben een voorkeur voor organische en natuurlijke huidverzorgingsproducten.
 • 8,8% jaarlijkse wereldwijde groei van natuurlijke producten tot 2026 (1)
 • Voorkeur consumenten voor schone en natuurlijke verzorgingsproducten: 72% (2)

Huidverandering tijdslijn

 1. Naast lichamelijke veroudering, zal ook je huid veranderingen ondergaan van het ene decennium op het volgende. Hieronder een korte samenvatting van de meest voorkomende huidproblemen op basis van je leeftijd.
 2. Vanaf je geboorte – huid barrière en zonbescherming
 3. Tieners en twintigers – acne, acne, acne
 4. Dertigers – fijne lijnen en rimpels
 5. Veertigers – oogwallen en donkere kringen
 6. Vijftigers – pigmentvlekken en zonbeschadigde huid
 7. Zestigersplussers – droge huid en huidkanker
Voor meer info: de wetenschap van huidverzorging volgens je leeftijd

Geschiedenis huidverzorging mannen

Het eerste archeologische bewijs van cosmetica was ongeveer 6000 jaar geleden uit het oude Egypte. Toen was cosmetica was niet alleen voor esthetiek. Het moest de oude Egyptenaren beschermen tegen de zon en insecten. Make-up werd ook gebruikt om goden en godinnen te eren.

Mannen en de eerste huidverzorging bestond uit:

 • Aloë Vera gebruiken om de huid te verzachten
 • Parfum oliën, uit bloemen en planten zoals lavendel, rozen, pepermunt. Ook werden hout, hars en dierproducten zoals musk in parfum gebruikt.
 • Kohl, oogcosmetica.  Oorspronkelijk werd het gebruikt als bescherming tegen oogkwalen en het donker maken van de oogleden droeg ook bij aan bescherming tegen zonnestralen
 • Nagellak, 3000 v. Chr. ontstaan in China. Zowel mannen en vrouwen kleurde vingernagels om hun sociale status te tonen. De ingrediënten voor nagellak was karmijn rood gemaakt van vrouwelijke cochenilleluizen vermengt met gelatine en eiwit.
Aloe Vera Gesneden Huidverzorging Mannen

Aloe Vera

Werd al beschreven door de oude Egyptenaren als de ‘plant van de onsterfelijkheid’ en Aloë Vera-extract is één van de belangrijkste ingrediënten van de wereld om een geïrriteerde huid te behandelen. Beroemd om zijn geneeskrachtige, antibacteriële eigenschappen, verzacht en kalmeert het Aloë Vera-extract de huid.  Spotify podcast interview  met Dr. Francis Wu over Aloe Vera

Vitamine E

Een vet-oplosbare stof die in veel voedingsmiddelen en supplementen gevonden wordt. Het houdt de huid zowel door het te beschermen als door het te herstellen gezond en is één van ’s werelds meest krachtige antioxidanten. Recente studies hebben ook aangetoond dat vitamine E helpt om schade door de zon, veroorzaakt door blootstelling aan Ultraviolette (UV)-straling, te verminderen.

Let wel op, er is een verschil in werking tussen een natuurlijke vitamine E en synthetische vitamine E. De natuurlijke vitamine E werkt veel beter. Zoek naar deze natuurlijke vitamine E vormen: d-alpha tocopherol, d-aplpha tocopheryl acetate ,of d-alpha tocophyeryl succinate.

Vermijdt synthetische vitamine E, deze begint met dl-.

Huidverzorging Mannen Klei

Klei

Klei is een 100% natuurlijk product. Klei voor cosmetisch huidverzorging gebruik zijn er in  verschillende soorten. 

 • Witte cosmetische klei (ook wel kaolien klei genoemd) is niet zo absorberend als andere kleisoorten, waardoor het geschikter is voor mensen met een drogere of gevoeligere huid. Deze klei wordt vaak gevonden als ingrediënt in minerale make-up.
 • Franse groene klei dankt zijn naam aan het feit dat het eerst in Frankrijk werden gevonden. Tegenwoordig wordt het op verschillende plaatsen in de wereld gevonden. Het heeft een zeegroene kleur als gevolg van ontbonden plantaardig materiaal vermengt met ijzeroxide. De structuur van deze klei is fijnkorrelig. Veel mensen gebruiken Franse groene klei wanneer de huid onrustig is. Het wordt meestal gebruikt door mensen met een matige tot vette huid.
 • Fuller’s aardklei ookwel Multani Mitii genoemd, heeft een zeer sterk olie-absorberend vermogen en wordt daarom aanbevolen voor mensen met een zeer vette huid. Deze klei helpt ook om onzuiverheden te verwijderen.
 • Bentoniet klei bestaat uit vulkanische sedimenten die gedurende lange tijd verweerd zijn. Natriumbentoniet klei staat bekend om zijn poreuze eigenschappen omdat het als een spons werkt wanneer het wordt gemengd met water. Deze klei is erg populair in gezichtsmaskers, voetbaden of  in badmixen.
 • Rhassoul klei, is fijne, rode klei uit Marokko die al eeuwenlang wordt gebruikt in natuurlijke huidverzorging. Hoewel het nog steeds olie van de huid absorbeert, is het veel zachter dan veel andere kleisoorten en wordt het over het algemeen aanbevolen voor gevoeligere of rijpere huidtypes.

Kleimaskers hebben verschillende voordelen, zoals het absorberen van overtollige olie op de huid, huidreiniging en vermindering van acne.

Droge/normale huid: Rhassoul klei, Witte Kaolien klei.

Normale/vette huid: Franse groene klei, Betoniet klei, Fuller aardklei.

Huidverzorging voor mannen

Mannen verzorgen hun huid steeds beter en  zijn tegenwoordig meer bewust op wat ze op hun huid aanbrengen. Huid van een man heeft net andere behoeftes nodig in vergelijking met een vrouw. Wil je meer hierover lezen – klik hier

Mannenhuid heeft door het mannelijke hormoon testosteron een vettere huid dan vrouwen. Hierdoor meer last van:

 • Glimmende neus en voorhoofd
 • Grotere kans op puisten en onrustige huid

Advies: milde huidreiniger geschikt voor het gezicht en/of kleimaskers

Door scheren meer kans op:

Advies: investeer in scheermessen met 1-2 messen, scheergebied 2 minuten voorweken met water en gebruik scheer schuim,  gel of olie. Kalmeer na het scheren met een huidverzorgende creme

Pigmentvlekken en zonbeschadigde huid komt veel voor bij mannen. Deels door werkzaamheden buiten en onregelmatig gebruik van zonbescherming. Pigmentvlekken en actinische keratosen in het gelaat zijn de eerste tekenen van zonbeschadigde huid en fase verder is huidkanker. Meer over actinische keratose

Advies: dagcrème met UVA filter, in de lente en zomer periode zonnebrandcrème SPF30.

De meest verkochte producten voor huidverzorging voor mannen

Sensitive Cream
29,95
Deze crème is gemaakt van natuurlijke en kalmerende ingrediënten die...
Cleansingmilk Step 1 Alcoholvrij, Reinigt De Huid, Verwijderd Make-Up
Cleansingmilk Step 1
14,95
Onze Cleansingmilk Step 1 is de ideale reiniger voor mensen...
Spotreducer (AWARD WINNING)
49,95
De Spotreducer crème heeft de Grand Prix de la Beaute...
Daycream Foto Doos En Fles
Daycream met natuurlijke UVA-filter
24,95
Onze Iconic Elements Daycream met natuurlijke UVA-filter is een onmisbaar...

Wat vinden onze klanten van onze huidverzorgingsproducten?

John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over natuurlijke huidverzorging voor mannen

Mannenhuid:

 • Meer sebum en is hierdoor vetter dan bij vrouwen. 
 • Grotere kans op comedonen, pustels door vettere huid
 • Scheerirritatie

Producten die de huid reinigen, hydrateren en kalmeren.

Milde huid cleansers voor het gezicht, ipv blokzeep, douchegel of shampoo.

Producten met Niacinamide (Vitamine B3), co-enzym Q10, Vitamine C, E, Serums met hyaluronzuur en olie zoals amandel olie, Macadamia olie. Deze oliën voelen niet zwaar op de huid aan en verstoppen de poriën niet.

Kalmerende producten voor na het scheren. Bijvoorbeeld Iconic Elements Sensitive Cream, Calming cream, Spotreducer (bevat Niacinamide)

Korte antwoord is ja! Volg deze 3 minimale basis regels

 • Twee keer per dag je huid reinigen met een milde cleanser. Geen zeep.
 • Bescherm je huid overdag met een  UV zonnefilter
 • Hydrateer en/of kalmeer je huid
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.