Nightcream Q10 en Targeted Pigment serum – Je product combinatie voor je huid

Een highlight op de twee product combinaties van Iconic Elements: de Nightcream Q10 en het Targeted Pigment Serum. Deze producten zijn samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om specifieke huidproblemen aan te pakken en te verbeteren. Laten we wat dieper ingaan op hun voordelen en waarom ze een waardevolle aanvulling kunnen zijn op je huidverzorgingsroutine.

Iconic Elements Nightcream Q10: Waarom Q10?

De Iconic Elements Nightcream Q10 is ontwikkeld met zorgvuldig gekozen ingrediënten die je huid ‘s nachts de nodige verzorging geven. Eén van de opvallende elementen in deze nachtcrème is co-enzym Q10, een natuurlijke antioxidant die van nature in ons lichaam aanwezig is en een belangrijke rol speelt bij de bescherming van onze huid tegen schadelijke vrije radicalen.

Co-enzym Q10, ook bekend als Ubiquinone, is een stof die essentieel is voor de energieproductie in onze cellen en heeft aangetoond dat het een effectieve verdediger is tegen vroegtijdige huidveroudering. Het fungeert als een ‘poortwachter’ van je huidcellen, die ze beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, die onder andere ontstaan door blootstelling aan de zon en vervuiling. Daardoor draagt co-enzym Q10 bij aan het behoud van een jeugdige uitstraling.

Bij Iconic Elements hebben we dit krachtige ingrediënt gecombineerd met jojoba-olie en macadamia-olie, waardoor de nachtcrème een uitstekende keuze is voor een intensieve hydratatie van je huid. Deze oliën dringen diep in de huid door, waardoor ze een essentiële vochtbalans behouden en helpen bij het verminderen van vochtverlies tijdens de nacht.

Product Combinatie Nightcream Q10

Maar waarom is het zo zinvol om Q10 specifiek ‘s nachts aan te brengen?

‘s Nachts ondergaat onze huid herstel- en vernieuwingsprocessen. Dit is het moment waarop de huid zich herstelt van de schade die gedurende de dag is opgelopen. Co-enzym Q10 speelt hierin een cruciale rol. Het bevordert de celvernieuwing, verhoogt de collageenproductie en helpt de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Gebruikmakend van co-enzym Q10 in onze Nightcream Q10 willen we je een hoogwaardige, wetenschappelijk onderbouwde oplossing bieden om je huid gezond en stralend te houden, terwijl je geniet van een rustige nachtrust.

Bioritme Product Combinatie Uva Bescherming Nightcream Q10

Pigmentvlekken

Het Iconic Elements Targeted Pigment Serum is speciaal ontworpen om pigmentvlekken doelgericht aan te pakken. Wat dit product echt bijzonder maakt, is de zorgvuldig gekozen combinatie van actieve ingrediënten – arbutine, niacinamide en malic acid, die samenwerken om een krachtige drievoudige werking tegen ongewenste huidverkleuringen te bieden.

Arbutine, een natuurlijk ingrediënt in dit serum, speelt een centrale rol bij het verminderen van de overmatige productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van pigmentvlekken. Door de productie van melanine te reguleren, helpt arbutine de vorming van nieuwe vlekken te verminderen en draagt het bij aan een egalere huidteint.

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, voegt een extra waardevolle dimensie toe aan dit serum. Deze stof staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, die helpen bij het kalmeren van de huid en het verminderen van roodheid die vaak gepaard gaat met pigmentvlekken. Bovendien stimuleert niacinamide de gelijkmatigheid van de huidskleur door pigmentophopingen te verminderen, wat resulteert in een meer egale teint.

Malic Acid, het derde actieve ingrediënt in dit serum, fungeert als een milde exfoliant. Het verwijdert zachtjes de bovenste laag dode huidcellen, waardoor pigmentvlekken geleidelijk minder zichtbaar worden. Door deze exfoliërende werking wordt de huidtextuur verbeterd, waardoor de huid er frisser en stralender uitziet.

Deze synergie van actieve bestanddelen maakt ons Targeted Pigment Serum effectief in het verminderen van pigmentvlekken en het bevorderen van een heldere, egale teint. Of je nu te maken hebt met ouderdomsvlekken, zonneschade of andere vormen van huidverkleuring, dit serum is een waardevolle aanvulling op je huidverzorgingsroutine om deze problemen doelgericht aan te pakken.

Meer over Pigmentvlekken

Product combinatie – hoe doe ik dat?

Eén benadering is om de Night Cream Q10 ‘s nachts te gebruiken en het Targeted Pigment Serum ‘s ochtends, vóór je gebruikelijke dagcrème en zonbescherming. Deze aanpak zorgt voor een geleidelijke maar effectieve behandeling van pigmentvlekken terwijl je huid ‘s nachts wordt vernieuwd.

Een andere optie is om de producten te combineren, een techniek die bekend staat als “layering”. Breng eerst het Targeted Pigment Serum aan op je schone huid en laat het enkele minuten intrekken. Vervolgens kun je de Night Cream Q10 aanbrengen, wat zorgt voor extra hydratatie en ondersteuning van het herstelproces terwijl het serum zijn werk doet.

Door deze producten op een van deze manieren in je dagelijkse routine op te nemen, geef je je huid de voordelen van zowel co-enzym Q10 als de effectieve werking tegen pigmentvlekken. Hierdoor kun je genieten van een gezondere en stralende huid.

Hoewel de focus ligt op pigmentvlekken, kunnen de ingrediënten zoals niacinamide ook helpen bij het verminderen van littekens door hun huidherstellende eigenschappen en het bevorderen van celvernieuwing.

De Nightcream Q10 is primair ontwikkeld voor het gezicht en de nek, niet specifiek voor het delicate gebied rondom de ogen. Voor dit gevoelige huidgedeelte is voorzichtigheid geboden. Indien je een gevoelige huid hebt en je overweegt het product rond de ogen te gebruiken, is het aanbevolen eerst een kleine hoeveelheid op een minder zichtbaar huidgedeelte te testen om de reactie van je huid te observeren.

Resultaten kunnen variëren, maar gebruikers kunnen binnen enkele weken verbeteringen opmerken. Consistent gebruik en bescherming tegen de zon zijn essentieel voor de effectiviteit van het serum.

De producten zijn ontworpen om geschikt te zijn voor de meeste huidtypen, vooral als je een gevoelige huid hebt is het altijd opletten. De Targeted Pigment serum is minder geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Mocht je irritatie van de serum ervaren dan stop je met de serum totdat de huid rustig is en breng het in het begin om de dag aan. Dus de ene dag smeren en een rust dag enzovoorts.

Nu je hier bent

Testosteron is meer dan alleen spieren en energie. Ontdek de verborgen link tussen dit hormoon en een gezonde huid. In dit artikel onderzoeken we de complexe relatie tussen testosteron, huidveroudering en effectieve huidverzorging. Leer hoe Iconic Elements-producten je kunnen bijstaan in het behouden van een jeugdige en gezonde huid, zelfs wanneer je testosteronspiegels met de jaren afnemen. Meer over Huidverzorging voor Mannen: De Impact van Testosteron op de huid

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Aanbevolen berichten

Dr. Francis Wu
Geen onderdeel van een categorie

Skincare workshop

Iconic Elements, dr. Francis Wu, heeft op 5 juni jl, een skin workshop gegeven onder het genot van drankjes en kleine hapjes. Tijdens de workshop werd

Lees meer »
Closeup wang van een vrouw
Supplementen

Droge huid en supplementen

Eerder berichten we over de oorzaken en behandeling van een droge huid. Naar aanleiding daarvan kregen we heel veel vragen hierover en wat er nog

Lees meer »
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.