Oorsprong

Iconic Elements is een huidverzorgingslijn ontwikkeld door praktiserend dermatoloog dr. Francis Wu. 

Het is gericht op de zelfbewuste vrouwen en mannen, die kritisch zijn met wat zij op hun lichaam smeren.

Het idee van het uitbrengen van Iconic Elements is ontstaan in de kliniek, waar dr. Francis Wu dagelijks de uitdagingen bij zijn patiënten ondervindt om de huid in gezonde conditie te houden. In zijn praktijk behandelt hij patiënten met verschillende huidaandoeningen, variërend van acne, eczeem tot huidkanker. Niet alleen wilde hij zijn patiënten graag helpen om nog sneller te herstellen na een behandeling, vond hij ook belangrijk dat de huid wordt onderhouden met een goede huidverzorgingscrème.

Inmiddels is de crème lijn verder verfijnd mede door de samenwerking met toenemende enthousiaste dermatologen en huidtherapeuten die hun huidverzorgingskennis en ervaringen vanuit de praktijk delen.

Iconic Elements skincare lijn

Hoe zien wij het

Zijn ideale crème moest veilig voor gebruik zijn en een hoge werkzaamheid op de huid hebben. Daarnaast moest het geschikt zijn voor zowel de gezonde huid als zijn patiënten met huidproblemen. Dit heeft geresulteerd in een zoektocht van vele jaren naar talloze ingrediënten en samenstellingen die aan de criteria voldeden. Hij is begonnen met het voorschrijven en het weggeven van zijn ontwikkelde crème aan zijn patiënten. Op basis van de terugkoppeling van zijn klanten en zijn dermatologische & immunologische kennis, is hij verder gaan ontwikkelen in zijn vrije tijd. 

Na aanmoediging van patiënten en familie heeft hij samen met zijn broer de crème beschikbaar gemaakt voor iedereen onder de naam Iconic Elements. De laatste jaren geeft dr. Francis Wu op nationale en internationale cosmetische congressen lezingen over cosmeceutische huidverzorging.

Samenstelling

Bij het formuleren van Iconic Elements producten richten we ons op werking, pH-waarden en huidvriendelijkheid, waarbij we er altijd voor zorgen dat de actieve ingrediënten werkzaam zijn en  de zuurmantel van de huid ondersteunen.

Waar we trots op zijn

Eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog.

Geformuleerd met dermatologen/allergologen en samenwerking met huidtherapeuten.

Bevat volledig natuurlijke ingrediënten

Geen TOP 50 allergenen

De juiste zuurgraad van de huid, rond de pH 5.

Hoge versheid ingrediënten door airless dispenser.

Made in the Netherlands, voldoet aan de strenge EU richtlijnen.

Gebruikt door een brede groep van patiënten met een veeleisende huid.

De airless container bevat geen BPA, BADGE, BPAF, BDFGE of BFS chemicaliën.

 Proefdiervrij en vegan (bevat geen honing, lanoline, carmine, bijenwas, zijde, keratine)

dr. Francis Wu, integratieve dermatoloog

Bestuurslid
Commissie Nederlandse Vereniging Cosmetische Dermatologie
Oprichting Iconic Elements
Huidverzorgingslijn
Opricht Shape Aesthetics
Cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling
Dermatoloog
Dermicis, Haarlem en Dermatologisch centrum Amstel en Vechtstreek
Gepromoveerd
Immunologische en cellulaire veranderingen na een chirurgische ingreep bij patiënten met kanker
Arts onderzoeker
Afdeling chirurgie (AIO) in het Vrije Universiteit MC Amsterdam
Onderzoek
‘The Biochemical Pharmacology of Bullatacin – a newly developed antitumor compound’ in Kansas City, Missouri, USA
Geneeskunde, VUMC Amsterdam
2017
2016
2014
2008
2004
1999
1996
1992

“Sinds 2008 medisch specialist en ik  realiseer steeds meer dat de huid niet een los onderdeel is van het lichaam maar een nog groter geheel. Wat je doet, eet en smeer kan effect hebben op je huid. Daarnaast is elk patient anders en hebben ze verschillende wensen om de huid te behandelen of te verbeteren. Integratieve dermatoloog is een benadering waarin ik als medisch specialist, ook cosmetische, huidverzorgingsingrediënten en voeding/supplementen combineer. Het is een andere kijk om zo de huid beter te behandelen en in conditie te houden”

drs. Paul Wu

“Naast een goed product, staat een solide organisatie die het product aan de man kan brengen centraal. We hebben hoogwaardige producten die vervaardigd zijn door vakspecialisten, daar hoort ook een goede organisatie bij. Met dit laatste houd ik mij het liefst bezig, de bedrijfsmatige zaken, van productie tot aan de logistiek. Omdat zaken altijd sneller en beter kunnen, streef ik naar continue verbetering van het product en onze service.”

Iconic Partners in Cream

Verkrijgbaar bij


samenwerking met Iconic Elements

Iconic Elements