Over Iconic Elements

Huidverzorging van een dermatoloog

Vind je het belangrijk om je huid goed te verzorgen?
En ben je bewust wat je op je lichaam smeert?
Dan zijn de proefdiervrij ontwikkelde, vegan producten van Iconic Elements zeker iets voor jou!

‘Mijn ideale crème moest veilig in gebruik zijn en een hoge werkzaamheid op de huid hebben. Daarnaast moest het geschikt zijn voor zowel de gezonde huid als voor patiënten met huidproblemen.’ – dermatoloog Francis Wu

Dr. Francis Wu is sinds 2004 actief in het vak dermatologie, waarin hij is gepromoveerd. Hij is hoofdoprichter van de huidverzorgingslijn Iconic Elements, waar hij zijn eigen visie vanuit zijn kennis en de wetenschap in is verwerkt.

Holistische benadering van huidverzorging

Ik ben sinds 2008 medisch specialist en ik realiseer me steeds meer dat de huid onderdeel is van een groter geheel. Wat jij doet, eet en smeert kan effect hebben op je huid. Bovendien is iedereen anders. Jij hebt andere wensen om je huid te behandelen of verbeteren dan je partner, broer of zus.

Daarom kies ik voor een holistische benadering. Ik combineer cosmeceutische huidverzorgingsingrediënten, voeding en supplementen. Dit is een alternatieve kijk om je huid te behandelen en in conditie te houden.

Wat is cosmeceutische huidverzorging?

Cosmeceutische huidverzorgingsproducten zijn geformuleerd op basis van geselecteerde werkzame ingrediënten die je huid verbeteren.

Dr. Francis Wu Iconic Elements Over Ons

Hoe het begon

Ik behandel in mijn praktijk mensen met allerlei huidaandoeningen, variërend van acne en eczeem tot huidkanker. Hier zie ik dagelijks met welke uitdagingen zij te maken krijgen als ze hun huid in gezonde conditie willen houden.

Daardoor ontstond het idee om voor hen een goede crème te ontwikkelen,
dat:

 • helpt om sneller te herstellen na een behandeling;
 • je huid goed onderhoudt.

Ik besloot de werking van natuurlijke ingrediënten en antioxidanten te onderzoeken. In samenwerking met een apotheker ontwikkelde ik vervolgens een sample om te gebruiken in een skin-care trial. De respons van de deelnemende patiënten was boven verwachting. Ze voelden zich echt geholpen met deze crème!

Met de gedachte dat goed onderhoud (preventie) nog beter is dan behandeling, besloot ik me hier verder in te verdiepen.

Youtube: over ons

Huidproblemen oplossen versus de huid goed onderhouden

In mijn opleiding tot dermatoloog lag de focus voornamelijk op de ‘zieke’ huid. Er was veel minder aandacht voor het in balans houden van een gezonde huid en voor de werking van cosmetische ingrediënten. Aan de andere kant van het spectrum staan veel cosmeticabedrijven. Zij hebben chemici in huis die de producten ontwikkelen. Zij weten alles over de stofjes die ze gebruiken, maar hebben veel minder kennis over de effecten daarvan op de huid. Ik besloot het beste uit deze werelden combineren.

Kennis uit verschillende vakgebieden

Tijdens mijn promotieonderzoek naar verschillende soorten kankers in relatie tot wondgenezing, deed ik veel immunologische kennis op. Met name de inzichten over de communicatie tussen cellen bij wondgenezing, kwamen me goed van pas in mijn zoektocht. Ook verdiepte ik me in de werking van cosmeceutische ingrediënten; dit bleek een grote verrijking van mijn dermatologische en immunologische kennis!

Ik werd steeds enthousiaster over mijn holistische benadering en dat bleef niet onopgemerkt. De laatste jaren word ik steeds vaker uitgenodigd om op nationale en internationale congressen te spreken over cosmeceutische huidverzorging.

Belangrijk, want zo kan ik mijn inzichten delen met vakgenoten die op hun beurt weer patiënten kunnen helpen! Ik sprak onder meer bij:

 • Huyd congres
 • Beauty Trade
 • NVC (Nederlandse Vereniging Cosmetische Dermatologie)
 • DALA (Dutch Aesthetic Laser Association)
 • ICAD (International Congress of Aesthetic Dermatology)
 • Clinique Masterclass Bijenkorf Amsterdam

Doorlopend onderzoek en ontwikkeling

Mijn zoektocht leidde me naar ingrediënten en samenstellingen met bewezen resultaat. Ik bleef de eerste crème door ontwikkelen en schreef het recept regelmatig voor aan patiënten. Deze gebruikers en mijn familie drongen er bij mij op aan dat ik de crème beschikbaar moest maken voor iedereen. Daarom besloot ik uiteindelijk om samen met mijn broer, Paul Wu, de Iconic Elements lijn te lanceren.

Samenwerking & samenstelling

Iconic Elements is inmiddels verder verfijnd, mede dankzij de samenwerking met enthousiaste dermatologen en huidtherapeuten. Doordat we voortdurend praktijkervaringen uitwisselen, kunnen we Iconic Elements volgens de laatste wetenschappelijke inzichten blijven ontwikkelen.

De hele verzorgingslijn is gericht op de werking, pH-waarden en huidvriendelijkheid. Alle actieve ingrediënten zijn bewezen werkzaam en ondersteunen de zuurmantel van de huid.

Onderzoek Creme

Clean Beauty

Iconic Elements past volledig binnen de visie van Clean Beauty. We werken met duurzame geselecteerde ingrediënten die een goede huidfunctie hebben. Zo wordt je huid verbeterd en beschermd, zonder dat er schadelijke gevolgen binnen je lichaam optreden.

Waar we trots op zijn:

 • Iconic Elements is de eerste brede skincare lijn in Nederland die is ontwikkeld door een dermatoloog.
 • Geformuleerd met dermatologen en in samenwerking met huidtherapeuten.
 • Bevat natuurlijke ingrediënten.
 • Geen TOP 50 allergenen.
 • Deze lijn heeft een pH waarde van 5. De ideale zuurgraad van de huid, het zorgt voor een natuurlijke huidweerstand en herstel van je huid.
 • Hoge product houdbaarheid door de airless dispenser.
 • Gemaakt in Nederland en voldoet aan de strenge EU richtlijnen.
 • Gebruikt door een brede groep patiënten met een veeleisende huid.
 • De verpakkingen bevatten geen BPA, BADGE, BPAF, BDFGE of BFS chemicaliën.
 • Iconic Elements is proefdiervrij en vegan (bevat geen honing, lanoline, carmine, bijenwas, zijde of keratine).

Iconic Elements ingrediënten zijn volledig plastic free, geen microplastics in producten. Met trots dragen we het keurmerk ZERO PLASTIC INSIDE

Met groot genoegen kan ik mededelen dat Iconic Elements in 2022 is bekroond met de titel “De beste holistische huidverzorgingslijn”. Deze erkenning onderstreept onze toewijding aan het ontwikkelen van natuurlijke en effectieve producten die niet alleen de huid verzorgen, maar ook bijdragen aan het welzijn van de mens als geheel. Wij zijn enorm trots op deze prestatie en zullen ons blijven inzetten om onze klanten te voorzien van de hoogste kwaliteit huidverzorging.

Over Ons Holistic Skincare Line Netherlands Benelux Enterprise Award 2022

Iconic Elements Creme Producten Zero Plastic
Dr. Francis Wu, Integratieve Dermatoloog
Huidadvies Door Francis Wu

2021

Oprichter SKN2

Cosmetische huidverzorging en behandeling in de breedste zin

2021

2017

Bestuurslid

Commissie Nederlandse Vereniging Cosmetische Dermatologie

2017

2016

Oprichting Iconic Elements

Huidverzorgingslijn samengesteld door een dermatoloog

2016

2016

Gastdocent Haagse Hoge School

Met dermatologische kennis vanuit de praktijk.

2016

2014

Oprichting Shape Aesthetics

Cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling

2014

2008

Dermatoloog

Dermicis, Haarlem en Dermatologisch centrum Amstel en Vechtstreek

2008

2004

Gepromoveerd & opleiding dermatologie

Immunologische en cellulaire veranderingen na een chirurgische ingreep bij patiënten met kanker

2004

1999

Ph.D. onderzoeker & opleiding chirurgie

Afdeling chirurgie (AIO) in het Vrije Universiteit MC Amsterdam

1999

1996

Onderzoek hersentumor bij kinderen

‘The Biochemical Pharmacology of Bullatacin – a newly developed antitumor compound’ in Kansas City, Missouri, USA

1996

1992

Geneeskunde, VUMC Amsterdam
1992

“Sinds 2008 medisch specialist en ik realiseer steeds meer dat de huid niet een los onderdeel is van het lichaam maar een nog groter geheel. Wat je doet, eet en smeert kan effect hebben op je huid. Daarnaast is elk patiënt anders en hebben ze verschillende wensen om de huid te behandelen of te verbeteren. Integratieve dermatoloog is een benadering waarin ik als medisch specialist, ook cosmetische, huidverzorgingsingrediënten en voeding/supplementen combineer. Het is een andere kijk om zo de huid beter te behandelen en in conditie te houden”

BIG registratie nummer: 89049965601

Drs. Paul Wu

“We hebben hoogwaardige producten die vervaardigd zijn door vakspecialisten, daar hoort een goede organisatie bij. Met dit laatste houd ik mij het liefst bezig: de bedrijfsmatige zaken, van productie tot aan de logistiek. Omdat zaken altijd sneller en beter kunnen, streef ik naar continue verbetering van onze producten en onze service.“

Profielfoto Paul Wu
Teamwork Bij Iconic Elements

Iconic Partners in Cream

Billboard Iconic Elements

Verkrijgbaar bij

Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.