Scriptie: kennis van jongeren over de effecten van zonlicht

Dr. Francis Wu is al een tijdje betrokken bij de Haagse Hoge School, Den Haag. Hij geeft daar presentaties en gastcolleges geeft over verschillende onderwerpen zoals de gevoelige huid, huidkanker, hoe herken je goedaardige van kwaadaardige gezwellen, zonlicht en vitamine D.

Daarnaast begeleidt dr. Francis Wu studenten met hun batchelorscriptie, de afgelopen jaren hebben er een aantal studenten een scriptie afgerond. De laatste onderzoek is van Sabine Silfhout en  is te vinden op de HBO Kennisbank 

De laatste jaren neemt de huidkankerpatienten in Nederland toe. In Europa staat Nederland in de top 5 van de meest voorkomende huidkankers. De scriptie onderzoekt de gevolgen van ultraviolette beschadigingen voor het twintigste levensjaar is sterk geassocieerd zijn met het ontstaan van huidkanker op latere leeftijd. Het onderzoek focust zicht op: “Wat is de kennis over schadelijke effecten van zonlicht en preventiemaatregelen van jongeren (12-19 jaar) van het Maerlant- Lyceum in Den Haag en in hoeverre is deze kennis van invloed tijdens het zongedrag?”

Resultaten uit praktijkstudie tonen aan dat jongeren over alleen schadelijke effecten en alleen preventiemaatregelen een redelijk tot goede kennis hebben. Echter, wanneer er wordt gekeken naar kennis schadelijk effecten van zonlicht én kennis preventiemaatregelen samen, dan blijft de kennis achter. Daarnaast blijkt dat het merendeel van de jongeren slecht zongedrag toont, ongeacht de kennis. Ook komt naar voren dat een goede kennis niet direct bijdraagt aan een goed zongedrag.

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.