Sensitive cream: Ontdek de voordelen van een crème met Avena Sativa

De toenemende vraag naar huidverzorgingsproducten speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid, zoals de sensitive cream, valt mij als dermatoloog op. Ik zie namelijk de laatste tijd steeds meer mensen met een gevoelige huid in mijn praktijk.

Er wordt wel geschat dat minstens 50% van de vrouwen en 40% van de mannen hun huid als gevoelig ervaren. Het wordt zelfs een dermatologische aandoening genoemd door 31.2% van de mensen met een zeer gevoelige huid, door 17.6% van de mensen met een gevoelige huid, door 8.7% van de mensen die een beetje een gevoelige huid hebben en door 3.7% van de mensen die geen gevoelige huid hebben. Patiënten met een gevoelige of zeer gevoelige huid hebben ook vaker eczeem gehad in hun jeugd.

Veel medische handboeken beschouwen een gevoelige huid niet als een specifieke aandoening. Daarom blijft de analyse en behandeling meestal bij de patiënt/consument en hun arts. Een gevoelige huid is in feite geen huidziekte, maar eerder een huidtype dat minder goed bestand is tegen regelmatig gebruik van cosmetica en andere externe factoren. Het is belangrijk om producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor gevoelige huidtypes en om je huid zachtjes te behandelen om verdere irritatie te voorkomen.

Een gevoelige huid kan zich op verschillende manieren uiten, zoals roodheid, een prikkend of brandend gevoel, gevoeligheid en/of jeuk, vooral in gebieden die blootgesteld worden aan verschillende factoren, zoals chemische producten (cosmetica, zeep, water, vervuiling), fysieke invloeden (ultraviolette straling, extreme temperaturen (hitte of kou), en zelfs overmatig veel wind), psychologische factoren (stress), of veranderingen in de hormoonhuishouding (zwangerschap, de menstruatiecyclus).

Het is belangrijk om te weten dat een gevoelige huid niet altijd hetzelfde is als een allergische reactie. Bij een allergische reactie is er sprake van een overgevoeligheidsreactie van het immuunsysteem, terwijl een gevoelige huid kan worden veroorzaakt door verschillende factoren en niet altijd een allergische oorzaak heeft.

Irritatie na cosmeticagebruik: binnen enkele minuten, soms pas na dagen

Factoren die aanleg van een gevoelige huid vergroten

Sensitive Cream Gevoelige Huid Aziaten

De epidermis van een vrouw is minder dik dan die van een man, dit kan de huid gevoeliger maken….

Er zijn een aantal factoren bekend die de aanleg voor een gevoelige huid vergroten. Volgens experts zeggen dat leeftijd een eerst belangrijke rol speelt; jonge mensen hebben een gevoeligere huid dan ouderen. In de medische literatuur zijn er bijna geen gegevens te vinden van gevoelige huid bij kinderen. Een mogelijke verklaring is de hoge verhoudingen van lichaamsoppervlak tot lichaamsmassa bij kinderen, waardoor ze een hogere blootstelling aan huidverzorgingsproducten ervaren en dus gevoeliger zijn.

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een gevoelige huid. Eén van die factoren is etniciteit, waarbij het lijkt dat bijvoorbeeld Aziaten sneller een gevoelige huid ontwikkelen.

Ook het lichaamsdeel speelt een rol, omdat de huid op het gezicht vaak gevoeliger is dan op andere plekken van het lichaam. Zo is de neus-lippen (nasolabiaal) plooi het gevoeligste deel van het gezicht, gevolgd door de jukbeenderen, kin, voorhoofd en bovenlip.

Daarnaast speelt cultuur ook een rol, omdat in sommige culturen vaker parfums, crèmes of make-up gebruikt worden die agressief zijn en de huid irriteren. Het is belangrijk om te begrijpen dat een gevoelige huid verschillende oorzaken kan hebben en dat het vinden van de juiste huidverzorgingsroutine belangrijk is om de huid te beschermen en te voorkomen dat het geïrriteerd raakt.

Iconic Elements Sensitive cream

Sensitive Cream

De sensitive cream is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten die een effectieve en zachte verzorging van de huid bieden. Het is met name ontwikkeld voor mensen met een gevoelige of onrustige huid. Een van de belangrijkste bestanddelen van de crème is Avena Sativa, een extract afkomstig van haver. Dit ingrediënt staat bekend om zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen voor de huid. Bovendien bevat de crème ook kokosextracten (cocos nucifera oil) en jojoba-olie (Simmondsia chinensis) die bijdragen aan het hydrateren van de huid. Deze natuurlijke ingrediënten helpen bij het verminderen van irritaties en ongemakken, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een zachte en gezonde huid.

Meer over onze Iconic Elements sensitve cream

Nu je hier bent

Er zijn talloze verzorgingsproducten op de markt, maar Iconic Elements onderscheidt zich op diverse vlakken van andere producten. Hieronder sommen we 10 redenen op waarom Iconic Elements producten de beste keuze zijn: Ontdek de 10 redenen voor Iconic Elements

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.