Wat is een serum en hoe past het in mijn huidroutine?

Als je huidverzorging uit reinigen, hydrateren en beschermen bestaat, dan kan een serum een extra stap zijn om je huid in conditie te houden.

Wat is een serum?

Een serum is een gel-achtige vloeistof die dunner en lichter aanvoelt dan een creme of zalf. Vaak bestaat deze vloeistofbasis uit hyaluronzuur, soms uit olie. Deze basis wordt gecombineerd met geconcentreerde actieve bestanddelen zoals vitamine C, Vitamine B3, Bakuchiol of peptiden.

Serum met een basis van hoge en lage hyaluronzuur suikers

Hyaluronzuur, de basis die wij voor ons serum gebruiken, is een suikerverbinding met een hoog wateraantrekkend vermogen. Dat wil zeggen dat hyaluronzuur water naar zich toe trekt en zo de huid hydrateert.

Iconic-Elements onderzocht de verschillende moleculaire eigenschappen van hyaluronzuur. Het blijkt dat hyaluronzuur zelfs nog beter verdeeld wordt en dieper in de huid terechtkomt als je het in verschillende stukjes opdeelt.

Hyaluronzuur  Hyaluronic Acid. Hyaluronic Acid In Skin-Care Products. Laag En Hoog Moleculair. Verschillen
Iconic Elements Serum Gebruikt Hoge En Lage Moleculaire Hyaluronzuur

We ontwikkelden daarom een serum met een combinatie van hoge en lage hyaluronzuur suikers als basis.   

Waarom breng je een serum op je huid aan?

Een serum kan een boost geven: Een serum is een huidverzorgingsproduct met een hoge concentratie aan actieve ingrediënten. Deze ingrediënten zijn speciaal gekozen om bepaalde huidproblemen aan te pakken. Wanneer we zeggen dat een serum een “boost” kan geven, bedoelen we dat het de huid effectief kan helpen bij specifieke problemen, zoals het verminderen van tekenen van veroudering, het verminderen van pigmentvlekken, of het kalmeren van geïrriteerde huid.

Pigmentvorming verminderen: Sommige serums bevatten ingrediënten die de productie van melanine in de huid reguleren. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Wanneer de melanineproductie onregelmatig is, kunnen er pigmentvlekken ontstaan, zoals pigmentvlekken of melasma. Een serum kan helpen om deze pigmentvlekken te verminderen door de melanineproductie te reguleren.

Je huid kalmeren: Serums kunnen ook ingrediënten bevatten die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen, zoals aloë vera of kamille-extract. Deze ingrediënten kunnen helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie of ontsteking op de huid, waardoor de huid kalmer aanvoelt.

Hoger geconcentreerd: Serums hebben over het algemeen een hogere concentratie actieve ingrediënten dan gewone crèmes of lotions. Dit betekent dat je er vaak maar een kleine hoeveelheid van nodig hebt om effectief te zijn. Een paar druppels serum kunnen dus voldoende zijn om je hele gezicht te behandelen.

Dieper in de huid dringen: De samenstelling van serums is vaak lichter en dunner dan die van crèmes of zalven. Hierdoor kunnen serums gemakkelijker en dieper in de huid doordringen. Dit is belangrijk omdat het de actieve ingrediënten in staat stelt om direct in de huidlagen te werken waar ze het meest nodig zijn, in plaats van alleen op het huidoppervlak.

Kortom, serums zijn krachtige huidverzorgingsproducten die effectieve oplossingen bieden voor verschillende huidproblemen, dankzij hun hoge concentratie aan actieve ingrediënten en hun vermogen om diep in de huid door te dringen.

Serum: een tussenstap in je huidroutine?

Vaak breng je een serum na huidreiniging aan op je huid. De structuur van een serum is licht en door de gel-achtige samenstelling trekt het goed in de huid, zonder een laagje achter te laten.

Je hebt er heel weinig van nodig en door de eigenschappen van de vloeistofbasis gaat uitsmeren heel gemakkelijk. Omdat een serum niet plakt, maar echt ín de huid trekt, kan je het goed combineren met andere huidverzorgingsproducten, zonbescherming of make-up.

Je zou kunnen zeggen dat het een tussenproduct is: je brengt het aan na de huidreiniging en voor je standaard huidverzorging. Het serum mag in de ochtend en avond aangebracht worden.

Iconic Elements serums

Fbs Tps Serum

Iconic Elements’ Targeted Pigment Serum en Firming Booster Serum:

Targeted Pigment Serum: Dit serum bevat hoogwaardige ingrediënten, waaronder:

  • Arbutine: Een natuurlijk extract dat de aanmaak van melanine vermindert, wat kan helpen bij het vervagen van pigmentvlekken.
  • Niacinamide (Vitamine B3): Dit krachtige ingrediënt helpt niet alleen bij het verminderen van pigmentatie, maar reguleert ook de talgproductie en verbetert de algehele huidtextuur.
  • Malic Acid: Met milde exfoliërende eigenschappen helpt het bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor donkere vlekken minder zichtbaar worden.

Firming Booster Serum: Voor een mooie uitstraling bevat dit serum:

  • Bakuchiol: Een alternatief voor retinol dat helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
  • Cyclopeptide-5: Dit ingrediënt richt zich op het verstevigen en herstellen van de huid.
  • Witte Thee Extract: Een antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen.

Waarom deze uitleg over het gebruik van serums?

In mijn dermatologiepraktijk vragen mensen me vaak naar huidverbeterende producten. Ik zie waar zij mee worstelen en merk helaas te vaak dat bepaalde verzorgingsproducten iemand van de regen in de drup helpen.
Omdat ik wil dat je als gebruiker kunt vertrouwen op het middel dat je smeert, combineer ik wetenschappelijke inzichten en mijn kennis over de huid om een huidverzorgingslijn te ontwikkelen die eruit springt omdat het (evidence-based) werkt! – Francis Wu

Nu je hier bent

Lotions, creme en zalf wat zijn de verschillen? Mogelijk dat door de vele producten je de bomen het bos niet meer ziet. Nog erger als je het verkeerde product op je huid aanbrengt dan kan je het probleem zoals een droge huid erger maken. Lees meer over de basis van lotions, creme en zalf

Mail Ons Als Je Vragen Hebt: Info@Iconic-Elements.com
Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.