Wat je nog niet wist over Avena Sativa (haver kernel extract)

Avena Sativa mag dan wel exotisch klinken, maar is eigenlijk gewoon afkomstig uit haver, inderdaad een bestanddeel van brood en muesli! Maar in ons dagelijks leven is het in de vorm van Avena Sativa haver extract ook te vinden in hand-, haar- en lichaamsverzorging.

Avena Sativa – samenvatting

Haver

Haver is een eenjarige graansoort en komt oorspronkelijk uit Zuidoost Europa en Zuidwest Azië. Van alle granen bevat haver het hoogste vet- en eiwitgehalte. Haver is ook rijk aan vele vitamines zoals vitamine K, E, B1, B2 en B6, cobalt en magnesium. Het hoge vet- en eiwitgehalte van haver zorgt voor een hydraterende werking op de huid. Al sinds 2000 v.Chr. gebruikten de Egyptenaren en Arabieren haver voor huidverzorging. Meer recentelijk worden havermoutbaden vaker aangeraden en gebruikt om huidontstekingen zoals eczeem te behandelen.

Avena Sativa

Avena Sativa kernel extract zit in de kern van het graan en heeft antioxiderende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Op de huid bewijst het zijn effect bij een aantal dermatologische aandoeningen zoals jeukklachten (pruritus), insectenbeten, atopische dermatitis, huidontstekingen zoals acneïforme dermatitis. Haver heeft vele voordelen voor de huid en wordt steeds vaker gebruikt in huidverzorgingsproducten.

Havermout bevat namelijk avenanthramiden, stoffen die ontstekingsremmend werken en de huid kunnen kalmeren. Door havermout in een bad te doen, kan de huid in contact komen met deze stoffen en zo profiteren van de positieve effecten.

Havermout wordt ook steeds vaker gebruikt in gezichtsmaskers en scrubs vanwege de zachte en exfoliërende werking. De fijne korrels van havermout kunnen dode huidcellen en vuil verwijderen zonder de huid te beschadigen. Dit maakt havermout een geschikt ingrediënt voor mensen met een gevoelige huid die geen agressieve scrubs kunnen verdragen.

De resultaten van de klinische studie uit 2015, die de effecten van Avena Sativa op de huid heeft onderzocht, waren veelbelovend. De studie toonde aan dat Avena Sativa daadwerkelijk significant klinische effecten heeft op droge huid, schilfering, ruwheid en jeukintensiteit. Dit betekent dat het gebruik van Avena Sativa een positief effect kan hebben op de gezondheid van de huid en kan bijdragen aan een vermindering van deze huidproblemen.

Een ander voordeel van Avena Sativa is dat het goed wordt verdragen en veilig kan worden gebruikt voor alle huidtypes, waaronder ook kinderen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke huidverzorgingsproducten die geen schadelijke bijwerkingen hebben.

Voor mensen met een droge, jeukende of gevoelige huid kan het gebruik van Avena Sativa het leven zeker aangenamer maken. Het kan helpen om de huid te hydrateren, te verzachten en te kalmeren, waardoor deze gezonder en comfortabeler aanvoelt. Al met al biedt Avena Sativa dus veel voordelen voor de huid en kan het een waardevol onderdeel zijn van een gezonde huidverzorgingsroutine.

Iconic Elements producten met Avena Sativa

Literatuur

Perrelli A, Goitre L, Salzano AM, Moglia A, Scaloni A, Retta SF. Biological Activities, Health Benefits, and Therapeutic Properties of Avenanthramides: From Skin Protection to Prevention and Treatment of Cerebrovascular Diseases. Oxid Med Cell Longev. 2018;2018:6015351.

Reynertson KA, Garay M, Nebus J, Chon S, Kaur S, Mahmood K, Kizoulis M, Southall MD. Anti-inflammatory activities of colloidal oatmeal (Avena sativa) contribute to the effectiveness of oats in treatment of itch associated with dry, irritated skin. J Drugs Dermatol. 2015 Jan;14(1):43-8.

Pazyar N, Yaghoobi R, Kazerouni A, Feily A. Oatmeal in dermatology: a brief review. Indian J Dermatol Venereol Leprol. 2012 Mar-Apr;78(2):142-5.

Nu je hier bent

Sensitieve Cream Avena Sativa

Onze Iconic Elements Sensitive cream bevat Avena Sativa, daarnaast ook Jojoba, Shea en Kokosolie voor meer huid hydratatie en huidbarrière te herstellen. De pH zuurgraad van sensitive cream, is net als onze andere producten, rond de 5. Deze zuurgraad is ideaal voor de huid, meer over zuurgraad.

5 Star Review Iconic Elements Avena Sativa

Doorverwijzing naar: Webshop Sensitive cream

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.