Wat kan je nog meer doen tegen verslapte Hals & Decolleté

Veel mensen maken zich zorgen over verslapping van de huid in het gebied van de hals en decolleté. Gelukkig zijn er tal van effectieve maatregelen die je kunt nemen om deze gebieden te verstevigen en ervoor te zorgen dat ze hun jeugdige uitstraling behouden. Met een combinatie van consistente huidverzorging, specifieke oefeningen, geavanceerde behandelingen en een goede zonbescherming, kun je de verslapping van de huid in de hals en decolleté doeltreffend aanpakken

De verslapping van de huid decolleté

Huidverslapping en rimpels ontstaan door het verlies van volume in de huid, vooral in de hals en decolleté, waar de huid van nature dunner is dan op andere delen van het lichaam. Deze verslapping wordt voornamelijk veroorzaakt door een afname van collageen in de huid. Een belangrijke factor hierbij is het gebrek aan zonbescherming en verzorging van de hals en decolleté. Dit gebied wordt vaak vergeten bij het aanbrengen van zonbescherming, terwijl het juist veel blootgesteld wordt aan schadelijke UV-stralen.

Zelfs wanneer we een hoed of pet dragen, kan de UV-straling nog steeds de hals en decolleté bereiken. Bovendien heeft dit gebied minder talgklieren en zweetklieren, waardoor de huid gevoeliger is voor uitdroging en schade. Het is daarom essentieel om specifieke aandacht te besteden aan de verzorging en bescherming van de hals en decolleté om de tekenen van huidveroudering effectief aan te pakken en de gevoelige huid te ondersteunen.

Vlekkerige plekken

Dit komt voornamelijk door onvoldoende bescherming tegen UV-straling, maar er is nog een andere oorzaak die meespeelt: parfum. Veel mensen sprayen regelmatig parfum in de hals, zonder zich ervan bewust te zijn dat parfum alcohol bevat, wat kan leiden tot pigmentvlekken. Het is daarom belangrijk om parfum nooit rechtstreeks op de huid te sprayen.

Ons Targeted Pigment Serum is speciaal ontworpen om pigmentvlekken aan te pakken. Met krachtige ingrediënten zoals arbutine, niacinamide en malic acid, biedt dit serum gerichte verzorging om de verschijning van pigmentvlekken te verminderen.

Decollete Pigmentvlekken Oogwallen Kringen Aziatische Huid Ouderdomsvlekken Litteken Arbutine Malic Acid Appelzuur Pigment Reductie Arbutine Niacinamide
Webshop

Daarnaast bevatten veel zonnebrandcrèmes oliën en parfum, die ook vlekken op de hals en decolleté kunnen veroorzaken. Bovendien kunnen parfum en alcohol leiden tot puistjes op de huid. Het is daarom verstandig om altijd producten te gebruiken zonder olie, alcohol en parfum, en ervoor te zorgen dat je ook de huid van je hals en decolleté goed beschermt tegen schadelijke UV-stralen.

Welke huidverzorgingsproducten

Een verslapte hals wordt veroorzaakt door het verlies van collageen, elastine en volume in dit gebied. Een eenvoudige oplossing is het uitbreiden van het gebruik van hydraterende huidproducten met vitamine A (retinol) naar je hals. Hiermee kun je al veel bereiken. Vaak gebruiken we gezichtscrème alleen tot aan de kaaklijn en niet verder.

Door vitamine A op je hals te gebruiken, stimuleer je de aanmaak van collageen en elastine, wat zorgt voor versteviging van de huid. Het gebruik van peptides die hydrateren op de hals zal ook het volume doen toenemen. Let er echter op dat de producten vrij zijn van alcohol, parfum en olie, en dat de retinol (vitamine A) is ingekapseld in lipides. De hals is namelijk gevoelig en kan anders heftig reageren op retinol, met puistjes en roodheid als gevolg.

Andere cosmetische ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het aanpakken van een verslapte huid in de hals en decolleté. Enkele effectieve ingrediënten die kunnen helpen zijn vitamine C, vitamine E, Niacinamide en bakuchiol.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de collageenproductie kan stimuleren, de huid kan verstevigen en fijne lijntjes en rimpels kan verminderen. Het helpt ook bij het egaliseren van de teint en het verminderen van hyperpigmentatie.

Vitamine E is een andere antioxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen en helpt bij het behouden van de elasticiteit en stevigheid van de huid. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het herstellen van beschadigde huidcellen.

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan de huidbarrière versterken. Het helpt de huid te hydrateren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de textuur van de huid te verbeteren.

Decollete Anti-Aging Spoteducer
Webshop

Bakuchiol is een plantaardig alternatief voor retinol en biedt vergelijkbare voordelen zonder de mogelijke bijwerkingen zoals huidirritatie. Het kan helpen bij het stimuleren van de collageenproductie, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en het verbeteren van de stevigheid van de huid.

Bakuchiol Decollete
Firming Booster serum: Bakuchiol, Cyclopeptide-5, Witte Thee extract Webshop

Door producten te kiezen die deze ingrediënten bevatten, kun je de huid in je hals en decolleté verstevigen en een jeugdige uitstraling behouden. Vergeet niet om consistentie in je huidverzorgingsroutine te behouden en een zonbescherming met een hoge SPF te gebruiken voor zowel de huid in de hals en coeur om verdere schade aan de huid te voorkomen.

Andere behandelingen

Vaak is het gebruik van huidverzorgingsproducten alleen niet voldoende om een verslapte huid aan te pakken. In sommige gevallen kan microneedling nodig zijn, of zelfs een halslift worden overwogen. Het nadeel van een halslift is echter dat het alleen overtollige huid verwijdert en niets doet om de stevigheid van de huid te verbeteren. De operatie zal de huid niet dikker maken, en hoe dunner de huid is, des te groter de kans dat de behandeling na een paar jaar herhaald moet worden.

Met microneedling kun je de huid wel verstevigen, maar het vereist geduld. Meestal zijn minimaal vier behandelingen nodig, met een interval van 8-10 weken. Drie behandelingen zijn meestal niet voldoende. Microneedling stimuleert de aanmaak van fibroblasten, collageen en elastine, en in combinatie met de juiste producten wordt de huid ook meteen strakker. Er zijn speciale producten ontwikkeld voor de hals en decolleté die de gevoelige huid beschermen en vaak een combinatie van anti-aging en hydratatie bieden.

Overweeg ook behandelingen zoals radiofrequentie of lasertherapie die gericht zijn op het stimuleren van de collageenproductie en het verstevigen van de huid. Deze behandelingen zijn ontworpen om delen van de huid aan te pakken die tekenen van veroudering en huidverslapping vertonen. Ze kunnen fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen, de huidtextuur verbeteren en een jeugdiger uiterlijk bevorderen.

Radiofrequentietherapie is een innovatieve behandeling die kan bijdragen aan het verstrakken van de huid en het verminderen van rimpels, terwijl ook de huidtextuur wordt verfijnd. Het is een niet-invasieve procedure die gebruik maakt van radiogolven om warmte af te geven aan de diepere lagen van de huid.

Tijdens de behandeling worden radiogolven veilig en gecontroleerd door de huid gestuurd. Deze golven dringen diep door in de huid en verwarmen de weefsels op een gecontroleerde manier. Dit proces stimuleert de collageenproductie in de huid. Collageen is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is en verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit ervan. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, wat kan leiden tot verslapping van de huid en het ontstaan van rimpels.

Door de radiogolven wordt de productie van nieuw collageen gestimuleerd, waardoor de huid strakker en steviger wordt. Dit kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de algehele textuur van de huid te verbeteren. Bovendien kan radiofrequentietherapie ook de bloedcirculatie verbeteren en de vorming van nieuwe bloedvaten bevorderen, wat kan bijdragen aan een gezondere en stralende huid.

Een van de voordelen van radiofrequentietherapie is dat het een niet-invasieve behandeling is, wat betekent dat er geen operatie of injecties nodig zijn. Het is over het algemeen een comfortabele procedure waarbij de meeste mensen slechts een milde warmtesensatie ervaren. Na de behandeling is er over het algemeen geen hersteltijd nodig, waardoor je direct je normale activiteiten kunt hervatten.

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren, afhankelijk van individuele factoren en het gewenste resultaat. Meestal worden meerdere sessies aanbevolen voor optimale resultaten. Het is belangrijk om te onthouden dat resultaten geleidelijk zichtbaar worden naarmate het collageen zich vernieuwt en de huid zich herstelt.

Lasertherapie is een andere geavanceerde behandelmethode die kan helpen om rimpels en huidoneffenheden minder zichtbaar te maken. Het is ook effectief bij de behandeling van littekens, zoals acnelittekens.

Bij lasertherapie wordt een geconcentreerde lichtstraal, oftewel een laser, gebruikt om gericht op de huid te werken. De energie van de laser wordt geabsorbeerd door het water in de huidcellen, waardoor de bovenste huidlaag wordt verwijderd. Dit proces staat bekend als ablatie. Het verwijderen van de bovenste huidlaag stimuleert de huid om nieuwe cellen te produceren en collageen aan te maken.

Naast het stimuleren van collageenproductie heeft lasertherapie ook andere voordelen. Het kan de bloedvaten in de huid verbeteren, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en de huid een gezondere uitstraling krijgt. Bovendien kan het de productie van melanine reguleren, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid. Hierdoor kan lasertherapie ook helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen, zoals ouderdomsvlekken of donkere vlekken veroorzaakt door zonneschade.

Het aantal behandelingen dat nodig is, kan variëren afhankelijk van het specifieke huidprobleem en de gewenste resultaten. Sommige mensen zien al na één behandeling verbetering, terwijl anderen mogelijk meerdere sessies nodig hebben voor optimale resultaten.
Het is belangrijk op te merken dat deze behandelingen mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn en door een gekwalificeerde professional moeten worden uitgevoerd. Het is ook belangrijk om de juiste nazorginstructies te volgen om de beste resultaten te garanderen.

Met andere woorden

–       Neem de hals en decolleté mee in de dagelijkse reiniging

–       Bescherm de hals en decolleté het zelfde als het gelaat tegen UV stralen

–       Exfolieer de hals en decolleté ook 1x per week

–       Pas wekelijks een rijk voedend masker toe (TIP leg er huishoudfolie over voor een intenser effect)

–       Naast het gebruik van zonbescherming is het aan te raden om huidverzorgingsproducten te gebruiken die anti-oxidanten bevatten en de productie van collageen stimuleren.

–       Laat je adviseren over welke behandeling voor jou huid het beste is, er zijn keuzes zat: microneedling, laser en radiofrequente technieken,

–       Gebruik GEEN parfum, alcohol of olie op de huid.

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.