Gezichtscrème: Wat zijn de verschillen tussen dag- en nachtverzorging?

Als het gaat om het verzorgen van onze huid, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten gezichtscrèmes zijn voor verschillende momenten van de dag. De twee meest voorkomende typen zijn dagcrème en nachtcrème. Hoewel deze twee crèmes veel overeenkomsten hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen die we hieronder zullen bespreken.

Gezichtscrème voor de dag

Dagcrème is ontworpen om je huid overdag te beschermen en hydrateren. Het bevat meestal een ultraviolet (UV) filter om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Een dagcrème heeft over het algemeen een vollere structuur, zodat het de huid beter kan hydrateren en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een goede dagcrème bevat ook antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen en vervuiling. Meer over UV straling, verschillen tussen UVA en UVB bescherming.

Gezichtscrème voor de nacht

Nachtcrème is ontworpen om ‘s nachts te worden gebruikt wanneer je huid zich herstelt en vernieuwt. Het bevat vaak meer voedende ingrediënten zoals vitamines en peptiden om je huid te voeden en te herstellen terwijl je slaapt. De textuur van nachtcrème is rijker en lichter dan die van dagcrème, zodat het minder zwaar aanvoelt op de huid en de tijd heeft om diep in de huid te worden opgenomen terwijl je slaapt.

Een combinatie van nachtcrème en serum kan een krachtige manier zijn om de huid te voeden en te verzorgen terwijl je slaapt. Het serum kan diep doordringen in de huid en voedende ingrediënten afgeven, terwijl de nachtcrème een beschermende laag vormt en de huid hydrateert en verzacht. Meer over wat is een serums en hoe past het in mijn huidroutine?

De voordelen van dag- en nacht gezichtscrème:

Dag- en nachtcrème hebben beide hun eigen voordelen en zijn essentieel voor een goede huidverzorgingsroutine. Dagcrème beschermt je huid tegen de zon en andere schadelijke invloeden van buitenaf, terwijl nachtcrème helpt om je huid te voeden en te herstellen terwijl je slaapt. Door zowel de dag- als nachtcrème toe te passen, geef je de huid de optimale verzorging om haar gezondheid en natuurlijke uitstraling te behouden.

Naast het gebruik van dag- en nachtcrème, is het ook belangrijk om te kijken naar de ingrediënten die in deze gezichtscrèmes worden gebruikt. Enkele voorbeelden van ingrediënten die vaak worden gebruikt in gezichtscrèmes zijn:

Creme
Dagcreme
Nachtcreme
Gezichtscreme
Webshop: combinatie deal dag en nachtcrème
  1. Q10 (Co-enzym Q10) – Dit is een antioxidant die van nature in het lichaam voorkomt en helpt om vrije radicalen te neutraliseren die de huid beschadigen en huidveroudering veroorzaken. Q10 kan ook helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Er zijn aanwijzingen dat de natuurlijke concentratie van ubiquinol Q10, squalaan en vitamine E in de huid lager is in de avond dan overdag. Dit kan komen door de afbraak en het verbruik van deze stoffen als gevolg van blootstelling aan zonlicht gedurende de dag. Daarom kan het zinvol zijn om deze ingrediënten ‘s avonds aan te vullen met behulp van topische huidverzorgingsproducten die deze stoffen bevatten. Het aanbrengen van topical ubiquinol Q10 in de avond kan daarom beter zijn dan in de ochtend, omdat de huid in de avond meer open staat voor opname van deze ingrediënten en de huid ‘s nachts herstelt. Meer over co-enzym Q10 en de huid
  2. Niacinamide – Dit wordt ook wel vitamine B3 genoemd en heeft tal van voordelen voor de huid, waaronder het verbeteren van de huidbarrière, het verminderen van hyperpigmentatie en het verminderen van ontstekingen. Het kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Meer over Niacinamide
  3. Avena Sativa (haver) – Dit is een kalmerend ingrediënt dat helpt bij het verminderen van ontstekingen en irritatie op de huid. Het is rijk aan antioxidanten en bevat ook polysacchariden die de huid hydrateren. Meer over Avena Sativa
  4. Vitamine E – Dit is een antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en UV-stralen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
  5. Vitamine C – Dit is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en UV-stralen. Het helpt ook bij het stimuleren van de productie van collageen, wat de huid steviger en veerkrachtiger maakt. Vitamine C kan ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het verbeteren van de algehele teint van de huid.

Hoe kies je de juiste crème?

Het kiezen van de juiste gezichtscrème kan een uitdaging zijn, omdat er zoveel verschillende opties zijn op de markt. Het is belangrijk om te kiezen voor een crème die past bij jouw huidtype en huidbehoeften. Als je een vette huid hebt, kies dan voor een lichtere crème die niet te zwaar is. Als je een droge huid hebt, kies dan voor een rijkere crème die je huid goed hydrateert. Meer over lotion, creme en zalf wat zijn de verschillen?

Het is ook belangrijk om te kijken naar de ingrediënten die in de crème worden gebruikt. Iconic Elements maakt gebruik van de dermatologische kennis en kijkt ook naar de kwaliteit van de ingrediënten. Zo maken we een verantwoorde keuze voor jouw huid. Onze producten zijn pH 5-huidneutraal en vrij van microplastics en ingrediënten die vaak allergische reacties veroorzaken. Dit maakt het merk bijzonder geschikt voor mensen met verschillende huidproblemen.

Wij geloven dat het gebruik van onze producten jouw huid in conditie kan houden en helpen om toekomstige problemen te voorkomen. Of je nu op zoek bent naar een milde reiniging, een verzorgende of een corrigerende crème, ICONIC ELEMENTS huidverzorging biedt alles wat je huid nodig heeft voor een gezonde en stralende huid. Wil je meer weten: Over ons

Icoontjes Iconic Elements Fruit Acids, Targeted Pigment Serum, Light Skin Peeling

Picture of Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu

Dr. Francis Wu, een vooraanstaande dermatoloog, is de drijvende kracht achter Iconic Elements. Hij heeft sinds 2004 zijn expertise ingezet om een veilige en effectieve huidverzorgingslijn te creëren, geschikt voor zowel gezonde huid als huidproblemen. Iconic Elements, opgericht in 2016, is de eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Als medisch specialist streeft Dr. Wu naar het bevorderen van het welzijn van mensen door hoogwaardige en effectieve huidverzorgingsproducten te bieden. De proefdiervrije en vegan producten vermijden schadelijke chemicaliën en bevatten natuurlijke ingrediënten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Iconopedia nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over huidverzorging en exclusieve voordelen.